Visning af nyheder

Spørgeundersøgelse #4

Business Kolding har tidligere udsendt tre spørgeskemaer til virksomheder om COVID 19 betydning for erhvervslivet. Måske er den nyeste undersøgelse endt i din mailboks.

Der har i denne uge været afholdt Creative Business Retreat på Houens Odde, hvor 14 deltagere i fire dage har arbejdet med deres forretningsidé. To af deltagerne er velkendte fra det lokale erhvervsliv.

Business Kolding søger en erhvervskonsulent, med særligt ansvar for medlemsservice og medlemshvervning; og som skal facilitere erhvervs-netværk inden for grøn omstilling og bæredygtighed, der understøtter FNs verdensmål.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Denne ærestitel tildeles en gang om året til en person, der har Kolding DNA i blodet. Til en som er stolt af byen, og som er med til at profilere Kolding eller Kolding Kommune uden for kommunegrænsen. Du kan være med til at indstille kandidater.

Pop up-netværk

Danmark har en erhvervsstruktur med en meget høj andel af mindre og mellemstore virksomheder. Sammenholdt med et relativt fleksibelt arbejdsmarked, giver det gode muligheder for at gribe ændringer i efterspørgslen og reagere på konjunkturerne.

Fra hobby til virksomhed

Kan man leve af at hækle? Sådan spurgte Anja og Anja, da de uafhængigt af hinanden startede i et 6-ugers iværksætterforløb hos Business Kolding. På hver deres måde forsøger de at gøre hobby til levevej.

Fra den 1. oktober 2020 kan privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder få tilskud til energispareprojekter. Tilskuddet dækker op til 50% af omkostningerne. For at få tilskud, skal I søge, FØR I sætter gang i et projekt.

COVID-19 har desværre stadig fæste i Danmark, og vi kan nok også desværre se ind i et efterår og en vinter, hvor vi fortsat skal tage forbehold for at hindre, at situationen eskalerer.

Energistyrelsen har afsat 200 mio. kr. til energieffektiviseringer i 2020 og samlet set ca. 3,5 mia. kr. frem mod 2030. Det er en udmøntning af Energiaftalen fra 2018 og Klimaaftalen for energi og industri 2020.

Sdr. Bjert Kro fik for to år siden nye ejere, da Emil Rask Bahr og hustruen Katrine Salhøj Rask købte stedet, de flyttede også ind på kroen, og er nu sammen om at sætte Sdr. Bjert Kro på det gastronomiske landkort. Det er dog ikke uden udfordringer her i Corona-tid.

Igennem mange år har Business Kolding sørget for, at virksomheder har haft let adgang til Gratis Rådgivning – uanset om du er iværksætter i den spæde start eller etableret virksomhed.

Business Kolding har de seneste uger holdt 5 webinarer, hvor deltagerne er blevet klogere på LEAN, og på hvordan de kan optimere i deres egen virksomhed. Du kan nu blive en del af et værdiskabende netværk med fokus på LEAN – også uden at have deltaget på webinarerne.

Ordre skaber vokseværk

Da smedevirksomheden HSV Combi så dagens lys, var det på en gård i Sdr. Stenderup. I dag, kun to år efter, er de seks ansatte, først på året flyttede de ind i Tresus tidligere lokaler i Sdr. Bjert, og 1. november skal de levere en ordre på et større million beløb til et osteri i Norge.

Er du iværksætter inden for interiør, kunsthåndværk, fashion eller delikatesser, og er du interesseret i B2B handel, så er Creators Community til Formlands iværksætterevent måske noget for dig.

I går aftes kunne Foreningen Business Kolding endnu en gang byde velkommen til et netværksarrangement, denne gang hos Birkemose Golf Club, hvor dagen stod på indlæg, mad, golf og ikke mindst netværk.

Nyt om COVID-19

COVID-19 har endnu ikke sluppet sit greb om Danmark. Efter en relativ stille sommer, hvor hverdagen begyndte at ligne noget, vi kendte fra før, pandemien ramte os, så har sensommer og det tidlige efterår vist os, at COVID-19 stadig er noget, vi skal forholde os til dagligt – og handle på!

Søger dommere til Edison

Hvert år holder Fonden for Entreprenørskab opfinderkonkurrencen Edison, med en stor lokalfinale for alle Koldings Folkeskoler på IBC. Men i år bliver det anderledes.

Sparekassen Kronjylland er netop blevet kåret til Europas bedste arbejdsplads blandt store virksomheder. Det er analysevirksomheden Great Place to Work, der står bag kåringen, som de har gennemført siden 2003 på opfordring fra Europa Kommissionen. Det er første gang siden 2011, at en dansk virksomhed vinder en af de fire kategorier.

Klædt på til bedre tider

Når kriser som coronapandemien indtræffer, kræver det, at virksomheder har styr på kriseberedskabet. Det gælder også for danske virksomheder, og med et nyt projekt er der hjælp på vej til særligt de små og mellemstore virksomheder.

Afslutning på MEDSTRØM

Projekt MEDSTRØM startede tilbage i 2014 og har haft til formål at skabe udvikling og vækst i kreative erhverv, og gennem årene har en lang række iværksættere deltaget på forskellige iværksætterforløb, i workshops og netværksaktiviteter.

Marketing á la Carte

Har du tidligere deltaget i vores fredagsfif, webinarer, Medstrømsaktiviteter og andre marketingrelaterede events, så er du lige i målgruppen for Marketing à la Carte. Har du en stor interesse i at blive endnu bedre til marketing i din virksomhed, så skal du læse med her.

Nøgle(ringen) til succes

Tilbage i 2013 boede Tenna Svenssen og Peter Ravn i Århus, hvor de begge læste Cand. Merc. i markedsføring. Ved et tilfælde blev de begge iværksættere, og driver i dag virksomheden byRavn i Kolding.

Virtuel Karrieremesse Syd

Business Lunch bliver til Karrieremesse Syd 2020. En virtuel messe for virksomheder der ønsker at indgå i samarbejde med studerende og nyuddannede.

Nu sætter Kolding Kommune ekstra fokus på affaldssortering hos virksomhederne. Fra efteråret 2020 går Redux – Affald og Genbrug helt tæt på det affald, som virksomhederne i Kolding Kommune har sendt afsted til forbrændingsanlægget.

Mikroristeri - stor succes

Det hele startede med idéen om en kaffevogn tilbage i 2015, siden er det blevet til mere end 200 events om året og et mikro-kafferisteri i Nr. Bjert – og nu også sponsor til Tour de France.

Legater til håndværkere

Er du ung håndværker og har tilknytning til Kolding, så er der nu mulighed for at søge to forskellige legater.

I tirsdags lagde Trolden Bryghus rammer til en fantastisk hyggelig eftermiddag for medlemmer af Foreningen Business Kolding.

Hvert år deltager 6. klasses elever fra de fleste af Kolding kommunes grundskoler i en sjov og lærerig opfinderkonkurrence afholdt af Fonden for Entreprenørskab.

Netværk i corona-tid

Det værste for en virksomhedsleder er usikkerhed. Usikkerhed risikerer at give handlingslammelse, og gør det vanskeligt at træffe kvalificerede beslutninger om fremtiden.

Kender du en virksomhed, der har gennemført en omfangsrig digital omstilling, som har skabt imponerende resultater? Måske er det din egen virksomhed?

Vi kan nok desværre forvente, at der oven på lønkompensationsordningernes ophør, vil komme en række afskedigelser af medarbejdere, fordi ikke alle er oppe på et normalt aktivitetsniveau.

Har du ikke fundet det rigtige job? Så skab dit eget! Sådan lyder budskabet fra Kolding Startup Club – et nyt initiativ sat i gang af uddannelsesinstitutionerne IBA Erhvervsakademi Kolding, Designskolen og SDU, sammen med Kolding Kommune og Business Kolding.

Podcasts: Tjek på turismen

”Tjek på Turismen” er podcasts målrettet til turismeerhvervet, og formålet er at komme med ny viden, inspiration og forretningsudvikling til turismevirksomheder i hele landet.

Skab resultater med LEAN

Med Lean kan du skabe målbare resultater – helt ned på bundlinjen. Oven på en Corona-krise, som mange virksomheder endnu ikke er igennem, er der mere end nogensinde brug for at se på virksomheden med nye øjne - hvor kan vi optimere?

Netværk er vigtigt

For Merete Hellesøe, der har deltaget i to forskellige Medstrøms-forløb har netværket været noget af det vigtigste, men også videndeling og konkrete værktøjer, der har hjulpet med at holde den røde tråd.

Med Lillebælt i fokus

I løbet af sommeren har Kolding, med VisitKolding i spidsen, været en del af en lang række turismekampagner, for at trække turisterne til Kolding og området omkring Lillebælt. Havformidler og eventyrer – og iværksætter - Martin Pedersen fra virksomheden ’Under Havet’, har været en af frontfigurerne.

God sommer!

Solen skinner og skolernes sommerferie står for døren. For mange vil det være et tiltrængt pusterum, efter et forår fra helvede.

Lillebælt til salg

Endnu en kampagne der skal trække feriegæster til området omkring Lillebælt er skudt i gang. Det drejer sig ikke kun om børnefamilier, dem uden børn og naturentusiaster, men også om erhvervsturister, der kommer for at holde møder og konferencer.

Hop på bussen

Fra d. 29. juni og seks uger frem kan alle, både feriegæster og Koldings borgere, hoppe på en gratis shuttlebus, der kører i fast rutefart mellem Koldings attraktioner og kulturinstitutioner, blandt andet for at hjælpe turisterhvervet i Kolding Kommune.

Praktikpladser tilbydes

Corona-tiden har stor betydning for de ældste elever i Folkeskolen, da mange af de erhvervsrettede aktiviteter, som brobygning og uddannelses- og fritidsjobmessen, aflyses. Dog fastholder de elevernes praktikophold på virksomhederne.

Selv om sommerferien nærmer sig, modtager vi hos Business Kolding fortsat mange henvendelser fra kommende iværksættere, personer der har en god idé og en drøm om at starte egen virksomhed – men også en lang række spørgsmål.

Da Ronnie Olesen var 15 år vågnede han op en morgen, lam i benene, og med en efterfølgende dom fra lægerne om et liv i kørestol. I dag ca. 8 år senere står han, uden mén, med egen virksomhed, der specialiserer sig i salg af computere og gamingudstyr og en omsætning på flere millioner.

Tidligere var der skoletavlefabrik på Olgas Alle 4 i Kolding, i dag danner lokalerne ramme om Firmafabrikken, som huser en lang række iværksættere og mindre virksomheder. Vi har været på besøg, for at høre lidt nærmere om stedet, og møde en af lejerne.

Sammen skal vi få (næsten) alle i Danmark til at finde deres feriedrømme i Vejle og Kolding kommuner, men vi har brug for hjælp fra dig og din virksomhed. Læs her hvordan I kan hjælpe.

Ulla, Anja og Karina har i dag for alvor taget hul på livet som iværksættere, da de er startet i 6-ugers iværksætter forløb for ledige.

I år er Danmarks Mentale Sundhedsdag d. 8. oktober, og Velliv Foreningen har nu åbnet for virksomheders ansøgning til deltagelse i dette års udgave. Formålet er at sætte gang i samtalen om den mentale sundhed ude på landets arbejdspladser.

Ferie i Danmark

Kolding Kommune kan prale af et rigt turismeerhverv med rigtig mange aktører. De har, lige som turismevirksomheder i resten af landet, været presset under Corona-krisen.

Udenrigsministeriet har lanceret en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Samtidig øges indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.

Vi tales ved

Siden Corona-krisen lukkede det danske samfund, sendte mere end 3.000 ansatte på lønkompensation – bare i Kolding og fjernede forretningsgrundlaget for en stund, har Business Kolding holdt en tæt kontakt til virksomhederne.

Virtuel karrieremesse

Den 16. juni holder SDU sammen med de andre danske universiteter en virtuel karrieremesse for alle landets kommende dimittender. Her kan virksomheder møde nyuddannede, der står klar til at bidrage til det offentlige og private erhvervsliv.

Er din virksomhed klar til eksport? Eller ønsker I at udvide til nye eksportmarkeder? Det bliver nu endnu nemmere at få hjælp til at internationalisere din virksomhed og udvikle dens eksportpotentiale.

I går mødtes Koldings Corona Erhvervsråd for første gang – dog online. Erhvervsrådet skal fremover samles hver 14. dag, for at give status og diskutere COVID-19 situationen i Kolding.

Online borgermøde, der afholdes som et webinar, afrunder 1. etape af arbejdet med at sætte fokus på og udvikle bylivet og handlen i Kolding og er en opsamling af det arbejde, som den politisk nedsatte taskforce satte i gang forrige sommer.

Har du en drøm om at blive iværksætter? Har du en god idè? Og er du samtidig ledig? Ja så kan det være at et 6-ugers iværksætterforløb for ledige er det helt rigtige springbræt for dig.

Da Danmark lukkede ned, kunne grafiker Heidi Kunst pludselig se ind i en periode uden omsætning i virksomheden, men pludselig tog hverdagen en helt ny drejning.

Er du en af de mange virksomheder, der har fundet nye forretningsmuligheder inden for Corona-værnemidler, så er der nu hjælp at hente til de mange spørgsmål, der melder sig.

På Fabriksvej 7 i Vamdrup ligger ”den gamle dynefabrik”, men det er efterhånden mange år siden, de sidste dyner forlod fabrikken – og der har ikke været den store aktivitet i bygningerne siden

En varm og våd vinter efterlod Dankemi med 60.000 liter ubrugt sprit, der ellers var tiltænkt produktionen af sprinklervæske. I tæt samarbejde med konsulenthuset Mediator A/S og Kolding Kommune omlagde de produktionen til håndsprit.

Hun havde ondt af sig selv I to dage. Både løbekarrieren og virksomheden var i fare, da Danmark blev lukket ned. Nu snart to måneder efter kan Kristina se tilbage på en omsætning i april som den bedste nogensinde.

Selv om vi er midt i en Corona-tid, så er der fortsat gang i iværksætteriet. En interesse som EU-projektet MEDSTRØM også har oplevet på deres iværksætterforløb.

Sidste år blev projektet Industrien som Karrierevej 2.0 opstartet af Trekantomraadet i samarbejde med de 7 erhvervskontorer i trekantområdet. Nu er der bud efter din virksomhed.

Nye retningslinier

På baggrund af den aktuelle COVID-19-krise er der kommet nye udvidede retningslinjer for Innobooster, gældende fra 7. maj.

Små og mellemstore virksomheder med under 250 medarbejdere, som har indbetalt moms for hhv. andet halvår og fjerde kvartal 2019 får mulighed for at få udbetalt beløbet igen som et rentefrit lån.

Business Kolding har gennem den seneste tid afholdt en lang række webinarer – og de kommer langt omkring. Både på indhold, men også hvor deltagerne kommer fra – og hvem der deltager

Ifølge undersøgelser foretaget af VisitDenmark lå antallet af overnatninger i Danmark i februar 2020 8,8% over niveauet for 2019 – svarende til næsten 2,2 mio.overnatninger i februar. Men så kom Corona/Covid19.

Corona-virussen har fortsat et hårdt greb om Koldings virksomheder, viser en ny udgave af Business Koldings COVID 19 spørgeskemaundersøgelse. Særligt de helt nye virksomheder er havnet i stormvejr, og borgmester Jørn Pedersen er klar til at understøtte iværksætteriet i Kolding når samfundet åbner igen.

Foreningen Business Kolding skulle efter planen have afholdt sommerarrangement den 15. juni, men grundet COVID-19 situationen har vi valgt at aflyse.

Har du brug for hjælp?

Virksomhedskontakten Jobcenter Kolding står klar til at hjælpe her under corona-krisen.

Har du brug for at genstarte din virksomhed? Erhvervshus Sydjylland har netop skudt tilskudsprogrammet ”CoronaGenstart” i gang. Programmet skal være med til at hjælpe corona-ramte virksomheder.

Benjamin Wolters fra Kolding har en passion for surdejsbrød, og med virksomheden BeansterBaker har han for fire uger siden startet brødudsalg i Bjert Gamle Brugs. Men det er bare en lille del af virksomheden.

Nye webinarer - uge 18

Business Kolding forsætter med at tilbyde webinarer med forskellige temaer. I uge 18 har du mulighed for at høre hvordan du kan lære at holde bedre møder mere Microsoft Teams og få inspiration til dit salgsarbejde.

Covid-19 krisen påvirker fortsat store dele af erhvervslivet meget alvorligt. Derfor har Business Kolding endnu engang udsendt et spørgeskema for at følge op på udviklingen hos virksomhederne. Uanset om I tidligere har deltaget i undersøgelsen eller ej, vil vi meget gerne have jeres besvarelser på spørgsmålene.

Hvor finder man det mest rentable motorvejsprojekt i Danmark lige nu? Det gør man i Kolding, hvor beregninger fra Vejdirektoratet har vist, at det er en særdeles god investering at udvide motorvejsnettet rundt om Kolding med et tredje spor.

Ny tilskudspulje under SMV:Digital åbner 20. april, hvor danske SMV’er kan søge om vouchers på 100.000 kr. til køb af privat rådgivning inden for digitalisering og e-handel.

Nye webinarer - uge 17

Business Kolding forsætter med at tilbyde webinarer med forskellige temaer. I uge 17 har du mulighed for at høre mere Microsoft Teams, hjælpepakker, fintuning af din LinkedIn profil og hvordan man genstarter sin virksomhed.

I en tid hvor der - for de fleste virksomheders vedkommende - nok findes flere spørgsmål end svar, så er det godt at vide, hvor man kan finde sparring, og ikke mindst konkret hjælp.

Tillykke til Dronningen

I dag kan H.M. Dronning Margrethe II fejre 80-års fødselsdag – en dag der ikke bliver, som den plejer. I år havde Dronningen også et helt særlige ønske – og det ønske kom der en dejlig solstråle-historie ud af.

Webinar, online seminar, online foredrag, kært barn har mange navne. De sidste to uger har Business Kolding afholdt en række webinarer – og de fortsætter ugen efter påske.

Danmark står i en alvorlig situation, og de informationer, som vi modtager fra myndighederne om Corona / Covid-19 er afgørende for både vores måde at agere på og vores oplevelse af tryghed.

Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på SDU har samlet en række forskningsbaserede materialer til fri afbenyttelse, som kan være interessante for virksomheder at dykke ned i for at få ny viden, skabe udvikling mv.

Covid-19 krisen har på meget kort tid ramt Koldings virksomheder hårdt. Derfor udsendte Business Kolding et spørgeskema til 4172 virksomheder fra mandag den 23. marts til torsdag formiddag den 26. marts.

Webi…hvad for noget?

I en tid hvor virksomheder skal kunne omstille sig i en fart, hvor vi skal tænke nyt – og forhåbentlig blive klogere, så dukker der en hel skov af webinarer op, hvor end vi bevæger os på de sociale medier. Webinarer hvor uddannelsesinstitutioner, jobcentre, erhvervshuse og private aktører deler viden.

Nye muligheder

Der er udbudt et 30 dages online opkvalificeringsforløb for ufaglærte og faglærte inden for brancherne service, turisme, hotel og restauration.

Kolding støtter lokalt

Der er ingen tvivl om at detailhandlen er en af de brancher, der er hårdt presset under Corona/Covid19. Det gør sig selvfølgelig også gældende for butikkerne i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld. Derfor har City Kolding nu lavet et lokalt tiltag, der også gælder andre virksomheder.

Business Kolding oplever for tiden en stor efterspørgsel på især advokater og revisorer i vores Gratis Rådgivning, og har derfor udvidet med et rådgiverkorps, der også står klar til at hjælpe.

Hele erhvervslivet er påvirket af den aktuelle udbredelse af coronavirus. Derfor stiller Business Kolding i samarbejde med IBC, Hansenberg, VUC, AMU og Kolding Kommune nu skarpt på erhvervslivets muligheder for håndtering af Covid-19 ved at tilbyde forskellige webinarer.

Mulighed for støttelån

Investeringsselskabet StartupBoost A/S, som er startet af lokale erhvervsledere og Foreningen Business Kolding, tilbyder på grund af Corona-krisen at låne iværksættervirksomheder op til 100.000 kroner rente- og gebyrfrit i et halvt år.

Hos Business Kolding er vi hver dag i kontakt med lokale virksomheder, der er udfordret pga. Corona/Covid19. Spørgsmålene er mange, så vi har derfor samlet et lokalt rådgiverkorps, der står klar til at hjælpe.

Covid-19 krisen har på meget kort tid ramt Koldings virksomheder hårdt. I Business Kolding gør vi, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne i den vanskelige situation.

Business Kolding har gennem mange år holdt Gratis Rådgivning for iværksættere og virksomheder hver torsdag kl. 16 til 18 – og i disse uger ingen undtagelse.

Vi er opmærksomme på, at I naturligt begynder at se på, hvordan I kan tilpasse driften i denne meget alvorlige situation for jeres virksomhed og resten erhvervslivet.

Corona-beredskab klar!

Erhvervshus opretter corona-beredskab til sydjyske virksomheder. De står klar med sparring og vejledning, hvis din virksomhed er akut udfordret af corona-krisen.

Torsdag skulle SDU Kolding, Business Kolding, IBA og Designskolen Kolding have inviteret til Business Lunch, hvor studerende og virksomheder havde mulighed for at møde. Grundet Corona virus blev det ændret til en virtuel karrieremesse.

Business Kolding har gennem længere tid opfordret kommunens virksomheder til at tilmelde sig vores praktikportal for 8.-10. klasses elever, og har nu også selv haft en praktikant.

Corona-virussen har lukket fabrikker i Kina, og det skaber problemer for danske virksomheder med datterselskaber i Kina eller med kinesiske underleverandører. Nu skal de holde sig klar for at komme forrest i køen, når det igen bliver sikkert at rejse til Kina. Her giver Erhvervshus Sydjylland en række råd til, hvordan du som virksomhed skal forholde dig.

Award'20 - Tak for sidst

Humøret var højt og rammerne sat til en festlig aften, da Foreningen Business Kolding inviterede til et totalt udsolgt Awardshow på Comwell Kolding i går.

Torsdag eftermiddag var der generalforsamling i Foreningen Business Kolding. Foreningen blev i løbet af 2019 fusioneret med Kolding Handelsråd og Kolding Turistforening, og foreningen har i dag 612 medlemmer.

Kolding skal være et mekka for tekniske uddannelser – både når det gælder fuldtidsuddannelser og efteruddannelser til områdets mange tekniske arbejdspladser. Det er ønsket bag, når IBA Erhvervsakademi Kolding til sommer åbner et nyt innovationscenter.

Kolding har faciliteter til møder fra to til 1800 deltagere. Mindre mødelokaler i inspirerende omgivelser og helt store med fleksibilitet i de fysiske rammer.

Hvem løber med priserne?

Torsdag d. 27. februar holder Foreningen Business Kolding det årlige Awardshow – og en lang række virksomheder og initiativtagere er blevet nomineret til de fornemme priser.

Elever og lærere fra Kolding Kommunes folkeskoler har et stort ønske om at arbejde med hverdagens udfordringer – og meget gerne udfordringer fra Kommunens virksomheder. Skal de hjælpe dig?

Interessen for deltagelse til Awardshowet 2020 har været overvældende og vi kan her tre uger før showstart melde, at alle 420 billetter er revet væk.

Kom med på holdet

Vil du være med til at præge fremtidens arbejdskraft? Ønsker du, at dine fremtidige medarbejdere skal være kompetente, villige til at samarbejde, indgå i sociale fællesskaber – ja i det hele tage trives på en arbejdsplads, så kan du være med til at vise dem vejen, ved at tilmelde dig Business Koldings erhvervspraktikportal.

På IBC vil de gerne støtte eleverne i deres skolegang på handelsgymnasiet. De har netop igangsat et nyt tiltag, hvor de hjælper deres elever med et mentor-forløb. Kunne det være noget for dig?

Der har været stor efterspørgsel på billetterne til Foreningen Business Koldings Awardshow, som afholdes den 27. februar på Comwell Kolding.

Foreningen Business Kolding inviterer igen indenfor til en fortryllende aften med rød løber, middag, underholdning og vigtigst af alt - en hyldest af Kolding Kommunes erhvervsliv.

I dag blev Kasper Asgreen kåret som Årets Koldingborger til Business Koldings nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding, der rækker langt ud over kommunegrænsen.

De seks partier og løsgænger Hanne Dam i Kolding Byråd er blevet enige om at udvikle Koldings havneområde, og har lavet en hensigtserklæring med tre punkter:

Sidste fredagsfif for i år

Business Kolding inviterede i dag til årets sidste omgang fredagsfif, som denne gang havde fokus på, hvordan du bruger storytelling i din kommunikation.

6 ud af 10 virksomheder i Kolding tror på, at de det kommende halve år vil have en stigende omsætning, og lige så mange tror på, at de vil få et bedre resultat. Men mangel på arbejdskraft lægger en dæmper på væksten.

Erhvervsanalyse 2019

Analysen er udarbejdet af Dansk Erhvervsfremme (DEF) på vegne af Business Kolding i november 2019.

Pendlerrekord til Kolding

Kolding har et særdeles attraktivt erhvervsliv - aldrig før har så mange pendlet til job i Kolding fra andre kommuner.

Den 27. februar 2020 afholder Foreningen Business Kolding Awardshow, hvor hele Koldings erhvervsliv skal hyldes. Denne gang med mulighed for at modtage den nye pris, Verdensmålsprisen.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Som noget nyt, så vil Verdensmålsprisen 2019 blive uddelt og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Indberet moms til tiden

Senest 2. december skal ca. 150.000 virksomheder indberette og betale moms for 3. kvartal 2019. Det gælder bl.a. de virksomheder, der er startet op inden for de seneste 2 år.

670 folkeskoleelever fra Koldings 6. og 7. klasser mødte forventningsfulde og velforberedte op til kommunemesterskabet i Projekt Edison på IBC Kolding den 1. november.

Foreningen Business Kolding inviterer til Awardshow den 27. februar 2020, hvor erhvervslivet skal hyldes og priser skal uddeles.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Initiativpris 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Virksomhed 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Turismevirksomhed 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 27. februar 2020 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Iværksætter 2019 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Rekordstor opbakning

Næsten 1000 gæster havde sikret sig billet, da Foreningen Business Kolding onsdag aften afholdte efterårsarrangement, hvor Frank Hvam og Mascha Vang stod for underholdningen.

Foreningen Business Kolding har på en ekstraordinær generalforsamling endeligt godkendt fusionsplanerne for Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd. Den nye forening vil styrke erhvervslivets stemme i Kolding, mener foreningens formand.

Messer skaber synlighed

Efteråret og vinteren er messetid, og senest har der været afholdt hi-messe i Herning, hvor en lang række af Koldings virksomheder har deltaget. Vi har spurgt to af virksomhederne om, hvorfor de vælger at udstille.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Vi leder efter en person, der har Kolding DNA i årene. Som er stolt af byen, og som er med til at profilere den uden for kommunegrænsen.

Facebook er en af de store platforme i dag, når virksomheder vælger at markedsføre sig digitalt og på de sociale medier, men der er en lang række andre muligheder for succesfuld markedsføring. Dem har Business Kolding valgt at sætte fokus på i en række morgenmøder, som vi kalder FredagsFif.

Har du sikret dig en plads?

Der har været stor interesse for at deltage til spisning til dette års Efterårsarrangement den 30. oktober. Vi har derfor fået mulighed for at åbne op for endnu flere deltagere.

Business Kolding har netop ansat Henrik Steffensen, der det næste halve år skal understøtte arbejdet med Kolding kommunes virksomheder.

Golfklub tager socialt ansvar

Hos Birkemose Golf Club handler det om meget mere end blot golf. Her tror de på udvikling gennem samarbejde, de tager et stort socialt ansvar – og så gør de alt hvad de kan for at sætte Kolding på landkortet.

Procudan, der leverer ingredienser og emballage til fødevareindustrien, har taget de plantebaserede fødevarer og et stigende krav om bæredygtighed til sig. Så meget, at de i sidste uge var værter for en international workshop i Kolding, hvor fremtidens fødevarer var temaet.

Koldings virksomheder bakker igen op. Sammen med Ungdoms-uddannelsesvejledningen Kolding og virksomhederne har Business Kolding nu gjort det nemt at finde den rette praktikplads for alle elever i 8. og 9. klasse.

I sidste uge besluttede Kolding Turistforenings medlemmer enstemmigt på deres ekstraordinære generalforsamling at fusionere med Kolding Handelsråd og Foreningen Business Kolding. Fusionen er planlagt til at træde i kraft den 1. januar 2020.

Ledon klar til finalen!

Den 4. september afholdt Akademikernes A-kasse regionsfinalen i Akademikerprisen 2019, hvor ikke mindre end to ud af tre virksomheder var fra Kolding.

Er DU en af Koldings Helte?

Traditionen tro inviterer Business Kolding til et eksklusivt event kun for iværksættere, der har startet selvstændig virksomhed i Kolding kommune indenfor de seneste tre år.

Regnvejr på vej?

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, skriver hver måned en klumme i Ugeavisen. Denne gang med fokus på økonomi.

En støttepulje med 10 millioner kroner kan nu søges af virksomheder i Region Syddanmark, der vil udvikle teknologi til velfærdsområdet.

Bestyrelserne i Kolding Turistforening, Kolding Handelsråd og Foreningen Business Kolding er klar til at gå sammen i en ny og styrket erhvervsforening for virksomheder i hele Kolding Kommune.

Så har du nu mulighed for at komme til et spændende arrangement med Jakob Knobel, hvor han sætter fokus på kunstig intelligens og fremtidens arbejdsmarked.

Det er først og fremmest i de nye virksomheder, at de nye job opstår. Netop derfor er iværksætteri helt centralt for samfundsøkonomien, og netop derfor er der behov for at understøtte det i Kolding kommune.

På Eltang Skole arbejder eleverne i 4.-6. klasse på tværs i faget BID, som står for Bæredygtighed, Innovation og Design. De arbejder med forskellige temaer inden for bæredygtighed, og har tidligere bygget et halmhus på skolens udendørsareal i forbindelse med temaet ”bæredygtig arkitektur”. Nu stå de klar med endnu et stort projekt.

IT- og rådgivningsvirksomheden Elbek & Vejrup er ikke kun Danmarks bedste arbejdsplads – de er også den anden bedste i Europa. Men hvad er det, der gør dem så unikke? Direktør Søren Ø. Knudsen mener, det er en kombination af strategi, geografisk placering, de rette medarbejdere og så et godt samarbejde med Business Kolding og det øvrige erhvervsliv.

Netværket er vigtigst

Vi har sat 3 iværksættere stævne, som har hver deres virksomhed, hver deres spændende historie, men de har to ting til fælles, de har deltaget på Strømstyrke – og er nu flyttet ind i det samme kontorfællesskab.

Beckhoff Automation ApS har netop vundet prisen German Company of the Year 2019. Samtidig har de taget første spadestik til et nyt domicil på 1500 m2, der bliver teknologisk velforsynet med deres egne produkter – og dermed kommer til at fungere som et levende showroom for kunderne.

Når man sidder og snakker med Thomas Hjortshøj, beboer i Pakhuset, får man hurtigt det indtryk, at dét man ikke kan – det kan man lære. I hvert fald har han prøvet rigtig meget – og de seneste 20 år som selvstændig.

Rigtig mange unge vælger et eller flere sabbatår efter endt ungdomsuddannelse. Ikke bare for at slappe af eller tjene penge og komme ud i verden, men også for at opgradere deres kompetencer inden de skal læse videre.

Ledon lever af at lege

En af de virksomheder, der i høj grad arbejder med brugerdreven innovation, er legepladsproducenten LEDON A/S. De inddrager børn og pædagoger i vuggestuen, de spørger skoleklasser, og så har de et stort samarbejde med SDU og Designskolen omkring udvikling af produkter.

Endnu en 3D-printer har fundet sin vej til NEXTTECH, 3D printcentret der har til huse i kælderen på IBC i Kolding. I februar blev en metalprinter taget i brug, nu gælder det den banebrydende 3D farveprinter HP MJF 580.

Cirkulær økonomi, bæredygtighed, social ansvarlighed og FNs verdensmål er noget der fylder mere og mere i vores hverdag og ikke mindst hos virksomhederne.

I Danmark bidrager virksomhederne og deres medarbejdere med 550 mia. kr. om året til vores fælles velfærd gennem skatter og afgifter. Det er mere end halvdelen af alle de penge, det offentlige årligt bruger på at holde samfundet i gang. Dansk Industri har lavet en undersøgelse, der viser, hvor meget hver enkelt kommune bidrager med.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen onsdag d. 30. oktober, hvor Foreningen Business Kolding, Kolding Turistforening og Kolding Handelsråd inviterer til årets Efterårsarrangement.

Morten Svankjærs Befree.dk var en succes fra begyndelsen. Virksomheden vækstede økonomisk, og der blev hentet en håndfuld ansatte ind. Efter en række gode år blev det dog nødvendigt for Morten at genfinde motivationen, og det betød, at han måtte tage nogle store og svære beslutninger.

I weekenden d. 22.-24. marts afholdt Business Kolding Entrepreneurial Weekend i Pakhuset, hvor iværksættere fra Kolding, København, Kiel og Lübeck sparrede med hinanden om 10 udvalgte iværksætterprojekter.

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, skriver hver måned en klumme i Ugeavisen. Denne gang er der fokus på Brexit.

Det er nu to uger siden Foreningen Business Kolding afholdt Awardshow. Vi har derfor kontaktet Martin Pedersen fra Ocean Adventures, der – meget overraskende – vandt i kategorien Årets Turismevirksomhed.

Kolding tordner frem

I Kolding Kommune arbejder medarbejderne i de forskellige forvaltninger og Business Kolding sammen for at yde den bedste service overfor både borgere og erhvervslivet. Vi har samlet nogle af de mange muligheder i den nye pjece ”Sammen med erhvervslivet 2019”.

Over 100 virksomheder har sikret sig billet til det store Awardshow den 28. februar og vi kan nu melde om alt udsolgt!

I weekenden den 22.-24. marts konkurrerer studerende, iværksættere og virksomheder om at udvikle de bedste forretningsideer og vinde præmier for et samlet beløb på 50.000 kroner i Kolding.

Så er de nominerede fundet

Torsdag d. 28. februar holder Foreningen Business Kolding det årlige Awardshow – og en lang række virksomheder og initiativtagere er blevet nomineret til de fornemme priser.

I januar kunne man læse i nyhederne at Kolding-virksomheden OnlinePartners er blevet solgt til det prisbelønnede bureau s360, der har base i Århus, for et to-cifret millionbeløb. Men OnlinePartners havde ikke været det de er i dag uden netværk, gode råd og et lille spark bagi.

Blomster døgnet rundt

For snart to år siden flyttede Atrium Blomster fra midtbyen i Kolding til Mosevej – i mindre lokaler og med kortere åbningstider, og med ønsket om at drive butik på en ny måde. Det sidste nye er døgnåben butik.

3D printcentret NEXTTECH og Sjølund maskinfabrik kan nu præsentere 3D metalprinter til Kolding. Printeren er den første af sin slags i Norden og skal stå hos NEXTTECH. Den forventes at være klar til at tage i brug primo 2019.

Efter tre år som bestyrelsesformand for Foreningen Business Kolding, har direktør i CEA Ejendomme Claus Askjær valgt at overlade opgaven til nye kræfter på foreningens generalforsamling 28. februar.

Fra januar 2019 får Vækstfonden fast kontorplads hos Business Kolding i Pakhuset. Samarbejdet skal gøre det nemmere for virksomheder og iværksættere at få råd og sparring om finansiering og vækst.

Godt 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus i fredags til Business Koldings traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Hans Erik Bylling modtage den flotte titel som Årets Koldingborger 2018.

I dag blev Hans Erik Bylling kåret som Årets Koldingborger 2018 ved Business Koldings nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding og derved har gjort Kolding kendt ud over kommunegrænsen.

Kolding kan

Læs julehilsen fra Business Koldings administrerende direktør.

Chokolade, chokolade og atter chokolade, det er hvad der møder en, når man træder ind ad døren i den familieejede produktionsvirksomhed Ole Chokolade ApS.

En weekend med iværksætteri

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen, som denne gang har fokus på iværksætteri.

Du har nu mulighed for at indstille din kandidat til de forskellige priser, når der afholdes Awardshow den 28. februar 2019.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Virksomhed 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Initiativpris 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Turisme Virksomhed 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Den 28. februar 2019 er der Awardshow, hvor Koldings erhvervsliv skal hyldes. Årets Iværksætter 2018 vil blive kåret og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Business Kolding søger erhvervskonsulent med særligt ansvar for iværksætteri. Har du lyst til at gøre en forskel for erhvervslivet i Kolding Kommune og samtidig sørge for, at vi hjælper iværksættere, så de kommer godt fra start med deres forretningsidéer? Så er du måske vores nye kollega.

Der var magi i luften

Manipulation, hypnose, tankeeksperimenter og stor forundring var nogle af stikordene til Foreningen Business Koldings Efterårsarrangement, der denne gang havde inviteret Jan Hellesøe til at stå for underholdningen.

Efter Obama

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen. Denne gang med refleksion over Præsident Obamas besøg i Kolding.

Lad os stå sammen om Kolding

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen.

Hvad gør man, når det hele brænder? Sådan bogstaveligt talt. For Carsten Noer blev det pludselig det helt store spørgsmål, da hans virksomhed Noerlak i Vamdrup brændte ned d. 18. juni. En opringning fra Business Kolding gjorde dog det hele lidt nemmere.

Kickstart din virksomhed

Kickstarter vækstforløbet henvender sig til virksomheder i Kolding Kommune, der ønsker at arbejde med dobbelt bundlinje, dvs. vækst i omsætning/indtjening og øget fokus på at være en socialt ansvarlig virksomhed.

Foreningen Business Kolding vil gerne takke for det store fremmøde og engagement til sommerarrangementet, der blev afholdt torsdag eftermiddag hos Volkerts Fylke.

Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen. Denne måneds klumme omhandler Koldings mangfoldige erhvervsliv.

Comwell ønsker at sikre sin position i Kolding og Trekantområdet med et konferencehotel, som er opdateret, og som kan tilbyde nye fantastiske rammer for møder, udstillinger, konferencer og kongresser og være et samlingspunkt for erhvervslivet, turisme, events og arrangementer.

Har du en fantastisk og innovativ ide, og arbejder du inden for den kreative sektor? Så er du måske den næste vinder af Creative Business Cup Danmark.

I ly af regeringens medieudspil præsenterede regeringens forenklingsudvalg forslag til en ny centraliseret erhvervsfremmestruktur, hvor kommunerne fuldstændigt vil miste indflydelse på, hvordan man tiltrækker virksomheder og hjælper virksomheder i lokalområdet.

Som første sted i Danmark går lokale erhvervsledere i Kolding kommune sammen om at skabe finansiering til tidlige iværksættere, dvs. de ambitiøse og dygtige iværksættere med et godt forretningskoncept, men som ikke endnu er langt nok i udviklingen af deres forretning, til at de kan opnå finansiering hos de traditionelle finansieringskilder som bank og business angels.

Humøret var højt og rammerne sat til en festlig aften, da Foreningen Business Kolding inviterede til det årlige Awardshow på Comwell Kolding, hvor Kolding Kommunes erhvervsliv blev hyldet.

Over 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus til Business Koldings traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Peder Juelsgaard Madsen få den flotte titel som Årets Koldingborger 2017.

I dag blev Peder Juelsgaard Madsen kåret som Årets Koldingborger 2017 til Business Koldings Nytårskur. Denne ærestitel tildeles en gang årligt en person, som på en særlig måde har gjort en indsats for Kolding og derved har gjort Kolding kendt ud over kommunegrænsen.

Som ny frontfigur i Business Kolding bliver din hovedopgave, at fortsætte den positive udvikling med en balanceret indsats for det lokale erhvervsliv, Kolding Kommune og Trekantområdet.

Der er i Kolding Kommune nu 49 Gazeller mod de 43, der blev udnævnt sidste år. Virksomheden Lowenco vandt prisen som årets vækst gazelle i Syddanmark.

Afskedsreception

Business Kolding tager afsked med Adm. direktør Tommy Langhoff.

Har du et bud på, hvem der skal være Årets Virksomhed i Kolding, og kender du en iværksætter, der har sparket sin virksomhed ud over rampen. Du har måske en ide om hvem der fortjener at få prisen som Årets Turist Virksomhed eller hvem der skal løbe med Initiativprisen?

Godt 800 havde sikret sig billet, da Business Kolding torsdag afholdte det store Efterårsarrangement, hvor Claus Meyer & Lars Hjortshøj stod for underholdningen.

Kolding kan fremover smykke sig med den prestigefyldte titel Design City. Dermed er det anden gang inden for to år, at en UNESCO udmærkelse gives til Kolding Kommune.

Industriens uge foregår i uge 44, og i Kolding er der masser af arrangementer. Sammen med Business Kolding sætter tre lokale virksomheder også fokus på industrien som karrierevej.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger. Vi leder efter en person, der har Kolding DNA i årene. Som er stolt af byen, og som er med til at profilere den uden for kommunegrænsen.

Jobdating en succes

Når ledige skal i job, giver det større gevinst at mødes ansigt til ansigt med en kommende arbejdsgiver. Det er erfaringerne, efter at Jobcenter Kolding og Business Kolding har holdt såkaldte ”Jobdatings”.

I dag åbnede NEXTTECH dørene og der var stor interesse for det lokale 3D printcenter med viden, uddannelse og netværk.

Koldings virksomheder er optimistiske, når det gælder den fremtidige vækst. Det viser den seneste konjunkturanalyse, som Business Kolding har udarbejdet i samarbejde med Dansk Erhvervsfremme, DEF.

Op mod 70 interessenter var mødt op, da Business Kolding torsdag relancerede sin iværksætterstrategi. De var blandt andet repræsenteret ved det lokale erhvervsliv og iværksættere.

Siden 2006 har Business Kolding stået bag iværksætterhuset, der med stor succes har været udklækningsted for Koldings nye iværksættere. Men fra 15. september 2017 overtages stedet af Nicolai Ærøbo Ebbesen og Esben Padkjær Pedersen, der sammen driver ejendomsselskabet Padkjær og Ærøbo APS.

Lokale erhvervsledere vil hjælpe, der hvor banker og business angels normalt ikke kan eller vil. Sammen med Business Kolding står de bag ”Kolding StartupBoost”, som skal tilvejebringe kapital og kompetencer til iværksættere.

Sommeren 2017 bliver første sæson med den nye Servicestrategi. Vi vil møde gæsterne på gaden, og hvor der er mange gæster samlet.

Det bliver koldingenseren, Hanne Thøgersen, der skal stå i spidsen for at bringe produktionsvirksomheder i front med at integrere additive manufacturing (AM) - ofte også kaldet 3D print. Hun kommer fra en stilling som leder af Indkøb og Category Management hos Orkla Foods, og tiltræder 1. august.

Design er for alle

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen.

Efter 11 begivenhedsrige år i Business Kolding har tidligere Økonomichef og nu Business Development Manager, Kirsten W. Christiansen fået nyt job i en af vores lokale virksomheder.

Et stort tillykke til BlueKolding, som løb med prisen 'Clean Solutions', da første halvdel af de prestigefyldte Danish Design Awards blev uddelt i Købehavn.

Tirsdag havde Kolding Kommune besøg af en gruppe delegerede fra Kina og Jamaica. De var i Danmark for at høre mere om det danske sundhedssystem og finde nye mulige samarbejdspartnere indenfor sundhedsløsninger.

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen. I denne måned er der fokus på samarbejde i Trekantområdet.

Der er behov for en fortsat udvikling af rammevilkår og vækst i Transport og Logistik erhvervet – herunder holde/hvileplads for chauffører.

Jagten på Danmarks mest innovative kreative iværksætter er skudt i gang. Har du en fantastisk og innovativ ide, og arbejder du inden for den kreative sektor? - Så er du måske den næste vinder af Creative Business Cup Danmark.

Chefen for Iværksætteri og Entreprenørskab hos Business Kolding, Claus Nygaard Jensen er indtrådt i bestyrelsen for Fonden for Entreprenørskab Syddanmark (FFE), og den koldingensiske erhvervskvinde Mette Høi Davidsen fortsætter som formand.

Nu har du mulighed for at se hvad dit lokale erhvervskontor - Business Kolding laver. Book et møde med en af vores erhvervskonsulenter og få vejledning og sparring.

Sikke et brag af en fest i fredags, hvor hele Kolding Kommunes erhvervsliv blev hyldet til Awardshow 2017. Vi vil gerne takke jer for at være med til at bidrage til den fantastiske stemning og vi håber, at I hyggede jer.

Virksomheder får sammen med forsknings- og uddannelsesinstitutioner en unik mulighed for at lære, afprøve og producere ved hjælp af den nyeste 3D teknologi. En viden som skal ruste virksomhederne til at udnytte fremtidens muligheder. Det sker ved etableringen af NEXTTECH.

Er du ildsjælen...

… der brænder for iværksætteri, og har du lyst til at skabe de optimale rammer for iværksættervirksomhederne i House of Innovation, så er du lige den person, som vi søger.

Vores nuværende Event- og Netværkskoordinator Anne Halskov har fået tilbudt nyt job som Designchef hos Isabella i Vejle og fratræder derfor sin stilling den 28. februar 2017.

Rekordmange indstillinger

Lige nu er der lukket for indstillinger til årets priser og netop nu er de forskellige juryer igang med at udvælge 3 nominerede til hver kategori.

Ny erhvervskonsulent fundet

Business Koldings nye erhvervskonsulent med fokus på internationalisering og eksport er fundet.

Over 500 erhvervsfolk var samlet på Koldinghus til den traditionsrige nytårskur, og de overværede en meget overrasket Jesper Buch få den flotte titel som Årets Koldingborger.

Økonomiudvalget i Kolding Kommune har i dag besluttet at indstille til Byrådet, at samarbejdet med kommunaldirektør Henrik Beyer skal ophøre.

Har du et bud på, hvem der er Årets Virksomhed i Kolding, og kender du en iværksætter, der har sparket sin virksomhed ud over rampen. Så indstil dem, så de kan få et velfortjent skulderklap.

Business Kolding har ansvaret for indsatserne inden for erhverv og turisme. Der er lagt en ny erhvervsstrategi frem til år 2022 og der er store forventninger til den fortsatte tiltrækning af såvel privat- som erhvervsturisme i Kolding Kommune.

En storskærm på tombolapladsen, på hjørnet af Søndergade og Helligkorsgade, skal fremover hjælpe både turister og lokale borgere med at finde ud af, hvad der sker i kommunen.

Delegation fra Kolding har været i Tel Aviv for at hente mulig inspiration med hjem til fortsat udvikling af det store fokus på iværksætteri og entreprenørskab i Kolding. Læs rejserapport fra Business Koldings adm. direktør Tommy Langhoff.

Weekendens Light Festival i Kolding slog alle rekorder, ikke blot var der mere en dobbelt så mange installationer i forhold til sidste år, antallet af besøgende blev også næsten fordoblet. Således kunne Kolding glæde sig over at ca. 123.000 besøgte byen henover weekenden.

Business Kolding inviterer til årets erhvervsfest 2017. Det bliver en fortryllende aften med rød løber, blitz, middag og hyldest af Kolding Kommunes erhvervsliv.

I tråd med Kolding Kommune og Business Koldings Erhvervsstrategi 2022 er der fokus på at engagere og facilitere alle gode kræfter i erhvervsmiljøet til gavn for iværksætterindsatsen.

Nye ansigter

Business Kolding har pr. 1.december ansat 30-årige Amanda Adelborg Hedevang som ny iværksætterkonsulent.

Idag var 310 erhvervsfolk fra godt 100 forskellige netværk i Kolding Kommune samlet på Innovationsfabrikken, da Business Kolding for 2. gang tog initiativ til Store Netværksdag.

Gazeller i Kolding

Idag blev regionsvindere, en digital gazelle samt en fremstillingsgazelle i Region Syddanmark kåret.

Torben Bager, professor ved SDU og Ivan Tyrsted, direktør, hædres torsdag med DSEB´s Innovations- og Entreprenørskabspris på 100.000 kr. Pengene skal bl.a. bruges til at udvikle træningsforløb for SDU-studerende, der ønsker at udvikle og internationalisere deres nystartede virksomhed.

Årets Virksomhed 2016

Under årets Awardshow den 23. februar 2017 kåres Årets Virksomhed 2016, og du har nu mulighed for at indstille din kandidat.

Er du vores nye kollega?

Business Kolding søger en Erhvervskonsulent med fokus på eksport og internationalisering.

Erhvervschef Jesper Vestergård Hansen forlader Business Kolding til fordel for Det Syddanske kontor i Bruxelles med arbejdsplads i Odense.

Erhvervsdirektørens klumme

Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen. I denne måneds klumme er det virksomhederne, som skal kigge indad, når de efterlyser nye talenter og arbejdskraft. Virksomhederne skal nemlig selv bidrage til at udvikle talentmassen. Deltag i debatten, kunne din virksomhed gøre mere for talentudviklingen?

Værtsfamilier søges!

Vil du åbne dit hjem for en udenlandsk iværksætter, så giver vi en middag på Koldinghus.

Turist- og Handelschefen i Kolding, Annemarie Michelsen, har sagt sit job op. Hun skal i stedet tiltræde en projektlederstilling hos DGI marketing i Bredsten pr. 1. november 2016.

Bliv klædt ordentlig på

Danske og europæiske erhvervskonsulenter kan give din virksomhed et hurtigt overblik over de forskellige støtteprogrammer, der er i Danmark og Europa.

Koldings erhvervsliv i topform

For første gang har Business Kolding foretaget en konjunkturanalyse blandt medlemmerne, og resultaterne er særdeles opløftende og indeholder brugbar viden.

Billetsalget er startet

Så er det igen tid til Foreningen Business Kolding, Kolding Handelsråds og Kolding Turistforenings store efterårsarrangement den 6. oktober 2016 i Sydbank Arena. Det bliver en aften fuld af smag og inspiration.

Vil din virksomhed have hjælp til at bruge ressourcerne bedst muligt? Mindske CO2-udslippet? Tjene penge på restaffaldet? Eller en helt anden miljøopgave? Så har du nu mulighed for at få gratis hjælp fra en grøn forandringsagent i praktik.

Fortæl os om din gode idé

Har du en god idé, som du gerne vil føre ud i livet, kan du søge midler i TREFOR Værdipulje.

150 nye arbejdspladser. Det er, hvad Kolding Kommune kan se frem til, når TDC Group efter sommerferien etablerer et nyt YouSee call-center i Kolding på deres gamle 118-adresse i Klostergade 21-25.

Vinderen blev Anding Engineering and Design. Legatet, der består af en 360 graders kundeanalyse, blev uddelt i går til Innovations bootcampen på IBC. Vinderen blev udvalgt efter en afstemning blandt deltagerne på campen.

Visit Kolding lukker derfor turistbureauet på Akseltorv og omformer serviceaktiviteterne, så de i langt højere grad tilrettelægges efter gæsternes forbrugsmønstre, begivenheder og sæsonen.

Det går stærkt hos Business Kolding. I løbet af de seneste 12 måneder har mere end 100 virksomheder meldt sig ind i Foreningen Business Kolding.

Med Borgmester Jørn Pedersen i spidsen er en erhvervsdelegation fra Kolding netop nu i Taiwan, for at fortælle om de gode designhistorier. Kolding Kommune har nemlig stor erfaring i designdreven innovation, og det er blevet bemærket ude i verden.

Torsdag aften var Slots- og Kulturstyrelsen på besøg i Kolding for at godkende den nye belysning af Koldinghus. Der skal foretages mindre justeringer af lyssætningen, og når disse er fortaget, vil den endelige godkendelse blive givet.

Syddanske Forskerforsker er med i Pakhus-projektet på havnen, der fra august omdannes til et innovationsmiljø for både etablerede virksomheder, iværksættere og studerende. Og erfaringerne andre steder fra er særdeles positive.

I årets udgave kan du læse om, hvorfor Vattenfall valgte Kolding, hvordan man vil afhjælpe trængslen på vejene og hvad Kolding byder på som studieby.

Onsdag inviterede virksomheder over hele landet 7. & 8. klasses skoleelever indenfor til at arbejde med deres hænder og snakke med faglærte medarbejdere og lærlinge om deres uddannelse og job.

Torsdag den 17. marts siger Business Kolding farvel til projektchef Michael Ahring Petersen, der har valgt at gå på pension.

Business Kolding vil lokke flere ingeniører til Kolding med en ny kampagne, der skal sætte fokus på Kolding og Trekantområdet som arbejdssted.

Sikke et brag af en fest i fredags. Vi vil gerne takke Jer for den gode stemning. Vi håber I hyggede Jer, og at I fik netværket med nye mennesker.

Bankerne samler sig i Kolding. Både Sydbank og Danske Bank vil bygge nye afdelinger, og de har netop offentliggjort, at de nu bliver naboer i Design City i Kolding. Danske Bank rykker tilmed 125 arbejdspladser til byen.

Den 39-årige skuespiller har aldrig glemt sin barndomsby, som han omtaler flittigt i diverse interviews. Det har givet positiv fokus på Kolding og ikke mindst Vester Nebel.

Onsdag d. 2. december kl. 20:30 spiller KIF Kolding København topkamp mod BSV. Du har nu mulighed for at få billetter til denne topkamp.

39 Gazeller i Kolding

Kolding kan endnu en gang bryste sig af at have mange gazellevirksomheder i kommunen.

Spændende virksomhedsbesøg

Business Koldings medlemmer kunne onsdag opleve én af de mest energieffektive fabrikker i verden - Saint-Gobain ISOVER A/S i Vamdrup, som blev etableret i 1982.

Mange har nemlig potentialet, - de bruger det bare ikke. Langt flere små og mellemstore virksomheder, skal kigge ud over landegrænsen, når de tænker forretning. Der er nemlig både penge og vækstmuligheder, hvis det gøres rigtigt.

Hvert år kåres en person som Årets Koldingborger, og i år er ingen undtagelse. Vi leder efter en person, der har gjort noget for Kolding, enten internt i kommunen, eller eksternt ved at have sat Kolding på landkortet. Indstil din kandidat.

Business Koldings medlemmer var onsdag på besøg hos virksomheden BlueKolding, det tidligere Kolding Spildevand.

Siden Business Kolding og Kolding Kommune lancerede Erhvervsstrategi 2022 i februar i år, har der været fokus på rammerne for Koldings iværksættere.

Netværk dig til fordele

Ny brochure på gaden, hvor du kan se hvad andre har fået ud af at være en del af netværket i Business Kolding.

Kom igang med eksport

Så kontant var udmeldingen fra udenrigsminister Kristian Jensen, da han besøgte Dansk Eksportdag 2015, som blev holdt i Kolding.

Tommy Langhoff ny formand i DEF

Business Koldings adm. direktør, Tommy Langhoff er valgt til ny formand, for DEF, Dansk Erhvervsfremme i Region Syddanmark.

Stor spørgelyst om trafik

Repræsentanter fra erhvervsliv og havnen var her til morgen samlet for at drøfte og komme med ideer til trafikstrukturen i Kolding.

Erhvervslivet er generelt godt tilfreds med servicen i Kolding Kommune, der rykker syv pladser frem til nummer 16 på DI’s årlige Erhvervsklimaundersøgelse.

Festdag for Business Kolding

Business Kolding kan i dag fejre 20 års jubilæum, og det blev markeret ved en kort og uformel reception.

Flere borgere har i de sidste par dage været bekymrede for Koldinghus. Årsagen er, at der i øjeblikket er en række test af en ny belysning på det gamle kongeslot, og det betød i weekenden, at man tændte lys i de fire tårnkamre.

Børsen satte forleden spørgsmålstegn ved, om den erhvervsfremmeindsats der ydes også batter. Læs Børsens leder fra den 21. august og se Adm. direktør i Business Kolding Tommy Langhoffs kommentar.

Danmarks ambassadør i Indien og fra i næste uge Danmarks ambassadør i Japan, Freddy Svane var torsdag på besøg i Kolding.

Den koldingensiske strømpefabrik, KT Strømpen har lavet mange ting, men aldrig har et af deres produkter været så populære, at de ligefrem skulle have deres egen stand på Kulturnatten i Kolding.

En lille skare af Business Koldings medlemmer fik et foredrag i særklasse, da der onsdag i sidste uge blev afholdt Spar Nord Grand Prix i Kolding.

Lørdag blev Christiansfeld udpeget som verdenskulturarv. Det skete på UNESCO komiteens møde i Bonn. Dermed har Danmark nu 6 steder på den attraktive verdensarvsliste.

Erhvervsnetværket Green Network og direktør i Business Kolding, Tommy Langhoff, overrakte 16. juni byggematerialeproducenten Alfix diplom og flag som bevis på deres miljø – og arbejdsmiljøindsats.

Fint besøg fra Japan

Prime Cargos nye japanske ejere fra Mitsui-Soko Group var i dag på besøg i Kolding for at se nærmere på deres danske investering.

Virksomhederne skal ikke ansætte folk med særlige behov, fordi de har ondt af dem, men fordi de kan få arbejdskraft, der kan noget helt særligt. Det er god forretning.

Trekantområdet har førertrøjen på, når der tælles arbejdspladser i industrien. Derfor var det også Trekantområdet, der i denne dannede ramme om en konference om de udfordringer og muligheder, der er for produktionsvirksomhederne i Danmark.

Guldvinderne fra KIF Kolding København vandt slaget på håndboldbanen i søndags. Og nu er det byen og sponsorernes tur til at hylde dem.

Rigtig mange medlemmer og samarbejdspartnere mødte op til reception, da Tove Gæmelke onsdag d.13.maj fejrede sin 60 års fødselsdag.

Manglende kvalificeret arbejdskraft og bøvl med håndtering af jobopslag og ansøgninger, fik elektrikervirksomheden B. Schrøder i Vamdrup til at tænke kreativt.

Regelsæt, bureaukrati og langsommelighed er dræbende for væksten. Derfor har Kolding Kommune fået mere smidighed ind i sagsbehandlingen, når virksomheder vil flytte til byen.

Onsdag formiddag den 15. april blev der for andet år i træk holdt Business Brunch på SDU i Kolding. Arrangementet skabte stor begejstring både hos virksomheder og studerende.

Bacon og Business

For andet år i træk afholder Business Kolding, IDEA og SDU Erhverv onsdag den 15. april Business Brunch på SDU i Kolding. Arrangementet kobler virksomheder og studerende sammen.

Eksport til Finland

Ønsker din virksomhed at øge eksporten til Finland, eller vil I ind på det finske marked. Så tag en snak med den danske ambassadør.

Klimaet er i fokus hos Iso Paint Nordic, som i dag er værter for tagmalere fra hele landet. 120 tagmalere skal have ny viden om klimaet og energibesparende maling. Og så kigger vejrvært, Peter Tanev også forbi, for at klæde tagmalerne på til de kommende års udfordringer.

Der er en million kroner på vej til iværksættermiljø i et tidligere pakhuse på Kolding Havn. I Pakhuset er det meningen, at studerende og virksomheder kan mødes, så drømme og nye ideer kan opstå.

Årets priser er uddelt

Vinderne af Foreningen Business Koldings tre priser blev under festlige former og live sms-afstemning fundet ved Awardshowet på Comwell torsdag aften.

Efter 14 år som formand for Kolding Handelsråd har reklamebureauejer Viggo Frydenborg Schantz valgt ikke at genopstille til formandsposten for Kolding Handelsråd. Kolding Handelsråd søger derfor en ny kandidat til formandsposten.

Poul Dedenroth-Schou bliver Årets Koldingborger 2014. Han er netop blevet kåret i forbindelse med Business Koldings nytårskur, som traditionen tro bliver afholdt på Koldinghus. Stedet hvor han i mange år har haft sin gang.

Business Kolding arbejder, som det har fremgået af nyhedsstrømmen i uge 2, på etablering af et innovationsmiljø i Bornholmerpakhuset på Kolding Havn. Business Kolding ønsker at flytte ind i dette nye innovationsmiljø.

Iværksætter-talenter skal opdages langt tidligere, derfor er Business Kolding nu klar med endnu et iværksættermiljø.

Glædelig jul og godt nytår

Business Kolding ønsker virksomheder, borgere og samarbejdspartnere en god jul og et godt nytår.