Fra d. 8. november er nye indrejseregler for rejsende fra risikoområder, herunder hele Danmark, til Tyskland trådt i kraft.

12. november 2020

Generelt gælder det, at indrejsende fra et risikoområde skal gå i karantæne ved indrejse. Tidligst fem dage efter indrejse kan der foretages test. Hvis denne test er negativ, og der ikke opstår sygdomstegn, er man fri for karantænen.

Derudover skal man registrere sig digitalt.

Fra de generelle rejseregler gælder en række undtagelser - man er undtaget fra karantæne og test i forbindelse med:

  • Direkte transit
  • Rejse (privat/erhverv), som varer maksimalt 24 timer
  • Regelmæssig og yderst nødvendig pendling i forbindelse med arbejde, studium eller uddannelse. Dokumentation fra arbejdsgiver eller uddannelsesinstitution og overholdelse af hygiejneregler er nødvendig
  • Familiære besøg (første led), som varer maksimalt 72 timer

Undtaget fra karantæne, hvis der er foretaget en negativ test inden for 48 timer før indrejse:

  • Familiære besøg, som varer mere end 72 timer
  • Yderst nødvendige erhvervsrejser i op til fem dage med dokumentation

Dansk-Tysk Handelskammer anbefaler virksomheder, der rejser i forbindelse med deres erhverv (mere end 24 timer), at blive testet knap to dage inden ankomst til Tyskland for at undgå karantæne.
Hver enkelt delstat er selv ansvarlig for at omsætte reglerne til praksis og kan afvige fra de generelle regler.

Den Danske Ambassade i Berlin har lavet en oversigt over reglerne i de mest besøgte delstater, som kan findes under overskriften "Rejseråd til Erhvervsrejser” her. En samlet liste over alle delstater findes her.

NB! Regler og retningslinjer kan ændres meget hurtigt i den nuværende situation, og Business Kolding anbefaler, at du altid holder dig ajourført hos de relevante myndigheder, for at sikre at du følger de senest opdaterede retningslinjer.