I Trekantområdet kalder vi os for Danmarks Produktionscentrum.

Trekantområdets industrihistorie begyndte i år 1850, hvor Fredericias industrialisering tog fart. I dag er der flere end 415.000 indbyggere, 35.000 industrijobs og 550 industrivirksomheder i Trekantområdet. Virksomhederne forstår, hvor vigtigt det er at kunne forny og udvikle sig for at overleve. Derfor klarer de sig også bedre end produktionsvirksomheder andre steder i landet – og derfor har Trekantområdet også flere industriarbejdspladser end Danmarks tre største byer tilsammen. Beliggenheden spiller også en stor rolle for succes. Trekantområdet er placeret i centrum af Danmark og har en effektiv infrastruktur med motorveje, stationsbyer, industri- og lufthavn.

Virksomhederne specialiserer sig både inden for industrierhverv samt salg af viden og løsningsdesign. Hele Trekantområdet er drevet af en stærk mentalitet, hvor idéudvikling, skabertrang og lysten til at drive virksomhed er i fokus. Trekantområdet har fostret nogle af Danmarks mest succesfulde og innovative virksomheder, hvorfor vi også i morgen kan kalde os for Danmarks Produktionscentrum.

Styrkepositioner

I Trekantområdet er vi gode til mange ting. Men vi har fire styrkepositioner, der er særlig dybt forankret i vores område – takket være vores geografi og historie.

Transport & logistik
Vores placering i hjertet af landets trafikale knudepunkt gør Trekantområdet til det oplagte hjemsted for transport- og logistikvirksomheder. Transport- og logistikbranchen har vokset sig så stor, at virksomhederne i området besidder kompetencer, der går ud over at transportere varer.

Fødevarer & fødevareprocesindustri
Fødevarebranchen er af stor betydning for Trekantområdet og har været det siden dannelsen af den danske andelsbevægelse for over 100 år siden. I Trekantområdet findes Europas største klynge af virksomheder inden for den rustfri stålindustri.

Energi
Som hjemsted for vindmølleproducenter, energiselskaber og producenter af isoleringsmateriale er vi stærke på mange fronter indenfor energi og energibesparelse.

Design
I Trekantområdet er vi frontløbere inden for design, både når det kommer til mode og trends, men også
et stigende antal af vores produktionsvirksomheder har tage den designbaserede tilgang til sig for at kunne imødekomme fremtidens behov.i