Solen skinner og skolernes sommerferie står for døren. For mange vil det være et tiltrængt pusterum, efter et forår fra helvede.

26. juni 2020
Morten Bjørn Hansen

Vi har i Business Kolding talt med mange af jer under Covid 19-krisen, og vi har sendt jer spørgsmål flere gange undervejs, for at danne os et overblik over situationen. Det har været en kæmpe hjælp, for som så mange andre sejler vi i ukendt farvand, uden brugbar erfaring fra tidligere Pandemier.

Vi kan se, at en stor andel af Koldings virksomheder efterspørger rådgivning og vejledning til omstilling efter Corona, nye forretningsmodeller, digitalisering og netværk. Det ser vi frem til at kunne bidrage til, sammen med de mange dygtige private rådgivere

Covid 19 krisen kan betragtes som det største samfundsøkonomiske eksperiment, vi har set i nyere tid. Meget alvorlige benspænd som tvangslukning af virksomheder, krav om social afstand, forbud mod forsamling og lukkede grænser, har tvunget virksomheder til at tænke nyt.

I Kolding har vi blandt andet set en spritfabrik producere håndsprit, fremstillingsvirksomheder indføre adskilte arbejdsgrupper, restauranter starte take-away og medarbejderne har måttet vænne sig til Skype, Zoom eller Teams.

Jeg ved mange virksomheder lige nu evaluerer den seneste tid, og det vil føre til nye tiltag og nye produktivitetsgevinster. Krisen har vist os, at vi ikke er immune. Danske virksomheder er i den grad afhængige af verdensmarkedet – og når det går i stykker, er ingen hjælpepakker tilstrækkelige.

Men modstandsdygtighed og omstillingsevne er to afgørende egenskaber under en pandemi, og det er lige netop hvad danske virksomheder og det danske samfund DNA er gjort af.

Derfor mener jeg, at Danmark kommer væsentligt bedre økonomisk gennem krisen end mange andre lande. Det er en bedrift, som vil vække opmærksomhed.

Dette nyhedsbrev er det sidste vi udsender inden sommerferien. Når vi vender retur er det forhåbentligt til en verden med mindre Corona og mere vækst.

God sommer!