Michael Mølbæk fra Nordic Coffee House har gennem længere tid arbejdet på at gøre virksomheden bæredygtig ved at lave små tiltag af gangen. Nu er kafferisteriet klar til at lave en bæredygtighedsstrategi, og har derfor også meldt sig ind i CO2-klubben.

2. juli 2021

Kunderne efterspørger bæredygtighed, i første omgang den økologiske kaffe, men Michael og Nordic Coffee House vinder ofte erhvervskunderne, fordi de kan tilbyde flere bæredygtige produkter som økologisk kaffe, vegansk chai latte og økologisk kakao. Kunder som Sdr. Bjert Kro og Lilis Is har netop valgt Nordic Coffee House pga. den bæredygtige profil.

“Kaffeplantagerne er også under pres pga. de højere varmegrader som følge af klimaforandringerne, og det giver et dårligere udbytte. Derfor har vi som virksomhed, men også forbrugerne, en pligt til at tænke os om.”

Michael Mølbæk, Nordic Coffee House

- Jeg vil ønske, at flere vil drikke mindre kaffe – og i stedet drikke bedre kaffe, fortæller Michael Mølbæk. Kaffeplantagerne er også under pres pga. de højere varmegrader som følge af klimaforandringerne, og det giver et dårligere udbytte. Derfor har vi som virksomhed, men også forbrugerne, en pligt til at tænke os om.

- Vi vil gerne kigge mere ind i FN’s Verdensmål, og kigger lige nu også på Rainforest certificeringer, der sikrer at lokalområdet omkring kaffeplantagerne har det godt, og at der ikke bruges børnearbejde, forklarer Michael. Man betaler ekstra for den certificerede kaffe, men det er også en garanti for, at produktet er i orden.

Nordic Coffee House var det første danske mikroristeri, der lancerede de bærdygtige, og komposterbare kaffekapsler lavet af sukkerroer, hvilket betyder at de kan smides ud med madaffaldet.

- Jeg kan ikke forstå, at der ikke er flere af de førende mærker, der tilbyder denne mulighed i stedet for aluminiumskapslerne, som ganske vist er billigere, men som skal samles sammen og afleveres som aluminium på genbrugspladsen.

De nemme tiltag i forhold til bæredygtighed er selvfølgelig at kigge på produkterne. Der er flere økologiske kaffer på vej hjem, men virksomheden arbejder også på at lancere bionedbrydelige to-go kopper, ligesom de er i dialog med en leverandør om bæredygtige poser til kaffen. Alle kasser er genbrug, FSC-certificeret og fra en dansk leverandør, og som en ekstra service i bæredygtighedens tegn, så kan virksomheder i Kolding få leveret en 10-liters spand med kaffe i stedet for en masse poser, og så bliver spanden selvfølgelig genbrugt og fyldt op efter behov.

Virksomheden sælger og udlejer også kaffemaskiner til erhvervslivet. De nye maskiner der sendes ud bruger mindre strøm end tidligere, hvilket også kommer kunden til gode.

“Vi har via vores medlemskab ved Business Kolding meldt os ind i CO2-klubben, da vi bl.a. gerne vil kigge på vores CO2-aftryk, og har brug for hjælp og sparring til at komme i gang med det.”

Michael Mølbæk, Nordic Coffee House

- Vi har gjort mange gode tiltag, mener Michael Mølbæk, men vi er også klar til at tage det næste skridt. Vi har via vores medlemskab ved Business Kolding meldt os ind i CO2-klubben, da vi bl.a. gerne vil kigge på vores CO2-aftryk, og har brug for hjælp og sparring til at komme i gang med det. Lige som vi gerne vil have lavet en bæredygtighedsstrategi. Og den hjælp og sparring kan vi får i samspil med mange af de andre dedikerede virksomheder, der er med i ”klubben”.

Michael går også med flytteplaner for virksomheden, der snart vokser ud af lokalerne i Nr. Bjert.

- Vi kommer til at bygge selv, afslører Michael. Det bliver et bæredygtigt byggeri, hvor der bliver mere lagerplads samt plads til en større kafferister. Placeringen af det nye byggeri er valgt, men den holder vi hemmelig lidt endnu, slutter Michael med et smil.