Hos Easyfood vil de gerne gøre en forskel, og samtidig går de også gerne foran på nye projekter, så da Business Kolding kontaktede dem, for at høre om de ville indgå en samarbejdsaftale med Frelsens Hær omkring opsætning af en tøjcontainer, svarede de straks ja tak.

8. juli 2021

I sidste uge blev der opsat en tøjcontainer fra Frelsens Hær hos Easyfood i Kolding. Her har medarbejderne mulighed for at aflevere deres brugte tøj, så andre kan få glæde af det.

- På baggrund af en intern undersøgelse i forbindelse med udarbejdelse af vores CSR-rapport, kan vi se, at en stor del af medarbejderne hellere vil donere deres tøj frem for at smide det ud, og derfor passer tøjcontaineren fint ind her hos os, fortæller Kirsten Jensen, Chief Innovation Officer hos Easyfood. Vi vil gerne gøre det nemt for medarbejderne at donere deres tøj.

I forbindelse med opsætningen af containeren holdt Easyfood en lille sammenkomst for medarbejderne -  naturligvis med pølsehorn og en lille forfriskning.

- Vi vil selvfølgelig også gerne inspirere andre virksomheder til at gøre det samme, slutter Kirsten Jensen. Målet er at finde 40 virksomheder i Kolding, og vi er de første. Det er vi naturligvis stolte af, men jo flere vi er, jo større forskel kan vi gøre.

“Vi kan se, at kvaliteten af det tøj der kommer i ude på virksomhederne er højere, og samtidig undgår vi hærværk og at containerne bliver brugt til affald, når de står på virksomhederne”

Kasper Kristiansen, Frelsens Hær

- Vi er rigtig glade for opbakningen fra Easyfood, og vi glæder os til, at endnu flere virksomheder kommer med, fortæller Kasper Kristiansen, der er eksportchef ved Frelsens Hær. Vi kan se, at kvaliteten af det tøj der kommer i ude på virksomhederne er højere, og samtidig undgår vi hærværk og at containerne bliver brugt til affald, når de står på virksomhederne – ofte låst inde.

- Før i tiden blev op mod 30% af det indsamlede tøj brændt, det tal er i dag faldet til 3-4%, da vi er blevet meget bedre til at sortere, forklarer Kasper.

Containeren vil løbende blive tømt, hvorefter Frelsens Hær sorterer tøjet, og det kan ende mange steder, hvor det vil gøre gavn. Mere end halvdelen af tøjet bliver genbrugt, som det er – primært som nødhjælp, men også andre steder i EU.

  • Ca. 10% af tøjet bruges i Danmark i Frelsens Hærs butikker, til kilosalg og B2B kunder med egen genbrugsbutik.
  • 15% bruges i EU som genbrugstøj, og sælges i butikker og på lokale markeder.
  • 30-40% ender i enten i Afrika, Sydøstasien eller andre 3. verdenslande, hvor det sælges på markeder eller opkøbes til nødhjælp.
  • 20-30% genbruges på mange måder over hele verden.
  • 3-10% kan ikke genbruges og ender som andet affald eller på forbrændingen

Frelsens Hær har netop flyttet deres lager til Kolding, hvor de foreløbig har 7 ansatte.

Skal din virksomhed være med til at gøre en forskel ved at opsætte en container, så kontakt gerne Tove Gæmelke hos Business Kolding, som formidler kontakten til Frelsens Hær.