Trekantområdet har førertrøjen på, når der tælles arbejdspladser i industrien. Derfor var det også Trekantområdet, der i denne dannede ramme om en konference om de udfordringer og muligheder, der er for produktionsvirksomhederne i Danmark.

11. juni 2015

Konferencen blev holdt på Syddansk Universitet i Kolding, og blandt de fremmødte var både virksomheder, universitetsfolk, investorer og lobbyister samt Business Kolding.

- Vækst og succes for vores produktionsvirksomheder er en af de centrale elementer i vores Erhvervsstrategi, og vil blandt andet ske via projektet Danmarks Produktionscentrum. Med konferencen fik vi trykprøvet projektets initiativer inden vi fra efter sommerferien er klar til at lægge fra land på indsatsen, fortæller Adm. Direktør i Business Kolding, Tommy Langhoff.

Konferencen bød både på en snak om outsourcing, mangel på lærlinge og kvalificeret arbejdskraft, samt succeshistorier fra lokale virksomheder.

Blandt andre fortalte Per Lynnerup fra Teccluster A/S (billedet) om deres skifte fra at være en traditionel værktøjsfabrik til at omdanne virksomheden til en teknologivirksomhed. I dag udvikler Teccluster døre til Airbus fly, containere til Mærsk samt sårscannere til brug for behandling af diabetespatienter. Og virksomheden, der ligger i Vester Nebel ved Kolding, har stadig produktion og udvikling i Danmark.

- Teccluster er et eksempel på en veldreven teknologidreven produktionsvirksomhed, og på at vi bestemt sagtens kan drive effektiv produktion i Danmarksiger Tommy Langhoff.

Der er i alt 28.145 produktionsarbejdspladser i Trekantområdet. I København, Aarhus og Odense tilsammen er der kun 26.387. En forskel på 1758.