977 elever er tilmeldt dette års Projekt Edison, hvor 6. og 7. klasses elever dyster i innovation og entreprenørskab, og træner dermed kompetencer der er guld værd for virksomhederne. Til at gøre eleverne endnu bedre, har vi brug for dig som dommer.

8. september 2022

Når den lokale Projekt Edison finale løber af stablen d. 4. november på IBC er det med rekordmange deltagere – nemlig 977 elever, mod kun lidt over 700 de sidste par år. Ud over alle folkeskolerne i kommunen deltager også Realskolen og Sct. Michael Skole. Der ud over deltager 90 elever fra IBC som arrangør og dommer.

Projekt Edison er en sjov og lærerig opfinderkonkurrence, hvor eleverne gennemgår en innovativ læringsproces. Dette års tema er ”Vores by i fremtiden”, og er blevet til i et samarbejde mellem Fonden for Entreprenørskab og Teknologipagten.

Vores samfund er i forandring, og over de seneste år har der været et skærpet fokus på, at vi alle har de nødvendige kompetencer i fremtiden såvel inden for teknologi som innovation og entreprenørskab. Årets tema udfordrer eleverne til at gøre en forskel for deres egen by.

’’Vores by i fremtiden’’ udfordrer eleverne på deres innovative, teknologiske og entreprenørielle evner til at udforme og udtænke løsninger, der sikrer, at deres by blomstrer i fremtiden.

Eleverne arbejder med projektet ude på skolerne, og så samles alle kommunens elever til en festlig og inspirerende kommunefinale på IBC fredag d. 4. november kl. 8.00-13.00. Og det er her du kommer ind i billedet. Business Kolding står hvert år for at rekvirere omkring 45 dommere, der kan deltage på dagen. Opgaven består i at besøge eleverne på deres stande, og høre om deres idé, hvorefter der gives point efter nogle forudbestemte kriterier. Vær forberedt på at møde energiske, passionerede og ikke mindst kreative unge mennesker.

De ti bedste hold fra Kolding kommune går videre til landsfinalen, men inden da skal de igennem en pitch-dag, og her har vi ligeledes brug for hjælp.

Tilmeld dig som dommer til Projekt Edison her: