Når man sidder og snakker med Thomas Hjortshøj, beboer i Pakhuset, får man hurtigt det indtryk, at dét man ikke kan – det kan man lære. I hvert fald har han prøvet rigtig meget – og de seneste 20 år som selvstændig.

21. juni 2019

Thomas Hjortshøj og hans virksomhed ConceptHuset flyttede ind i Pakhuset på havnen i Kolding tilbage i august 2017. Og det har han været glad for lige siden. Thomas er vendelbo, og det kan han ikke lyve sig fra, for selv om han både har været i København og i udlandet for at arbejde, så stammer det meste af Thomas’ historie fra Nordjylland. Thomas har en lang og kreativ karriere bag sig, men nu har han og konen, som også var årsagen til at Thomas flyttede fra Nordjylland til Kolding, fundet sig godt til rette i byen, hvor de er tættere på det hele.

Da Thomas kom til Kolding, løb han tilfældigt ind i Jakob fra Business Kolding, og sammen kørte de rundt i byen i flere timer for at kigge på kontorfællesskaber og iværksætterhuse – for en ting var sikkert, han skulle ikke arbejde hjemmefra. Da han kom ind i Pakhuset var han solgt.

- Jeg var imponeret over, at Business Kolding ville bruge så meget tid på mig, fortæller Thomas, og det var da også gennem dem, jeg senere fandt ud af, at jeg kunne få en praktikant fra de videregående uddannelser til at hjælpe mig med Facebook og de sociale medier. I Pakhuset mødte jeg en gæstfrihed og en interesse for mig og min virksomhed fra dag ét. Samme uge som jeg startede, var der sommerfest, og jeg stod ved morgenmaden fredag og fortalte om, hvem jeg var. Jeg kan godt lide, at der er så mange aktiviteter i huset.

- Generelt kan jeg også godt lide de mange kulturer, der er i huset, her er altid liv, det er et internationalt miljø med mange studerende, iværksættere og små virksomheder, og et sted hvor alle hjælper hinanden. Man vil gerne gøre en indsats for at hjælpe andre, da man ved, man får det samme igen. Vi bruger også hinanden rigtig meget til sparring forretningsmæssigt, så tager vi lige et kvarters snak, hvorefter vi sætter os tilbage til vores skriveborde og arbejder.

Tilbage hvor det hele startede - i Nordjylland. Thomas blev uddannet grafiker og tog jobs i flere kreative virksomheder og endte da også som produktionschef med opgaver for store virksomheder som In Wear og Novo Nordisk – og med ansvar for 25 trykkere. Her stod han med det nyeste inden for maskiner. Derfor blev hverdagen også en noget anden, da han på et tidspunkt valgte at gå ind i et mindre trykkeri i Hjørring. Thomas’ oldefar havde stiftet det tilbage i 1901, og Thomas blev dermed 4. generation i virksomheden. Efter 4 år stoppede han, nu løb virksomheden rundt, og nye udfordringer skulle til.

Derefter gik turen over flere bureauer, men hver gang er Thomas vendt tilbage til det med at have egen virksomhed, til at kunne bestemme alting selv. Han evner hurtigt at sætte sig ind i nye områder, og har da både lavet hjemmesider, reklamefilm og strategisk markedsføring for en række af de helt store virksomheder.

- Det er svært at være kreativ i Nordjylland, fortæller Thomas grinende. Jeg havde stort set ingen lokale kunder, og fremhæver da også endnu en gang, hvor meget han trives i Kolding. Jeg er begyndt at dyrke netværk på en helt ny måde, og det har jeg fået rigtig mange kunder ud af.

Thomas er ikke til at stoppe, senest har han indgået partnerskab med Brian om digitalbureauet digidar.dk – og kører selvfølgelig ConceptHuset videre for fuld kraft.