Hos Business Kolding vil vi i en artikelserie gerne sætte fokus på de videregående uddannelser, på de studerende og på de virksomheder, der kan tilbyde spændende jobs efter endt uddannelse. Men vi har brug for DIN hjælp til at finde de gode historier.

19. august 2022

- Der er et særligt stærkt bånd mellem uddannelserne og virksomhederne i Kolding. De studerende involverer sig i virksomhederne i praktikforløb, de skriver opgaver og er i studiejob. Virksomhederne får nye tanker ind og gode muligheder for at kunne rekruttere velkvalificerede medarbejdere. Men det bånd kan blive endnu stærkere, fortæller Morten Bjørn Hansen, Direktør hos Business Kolding.

- Der er mange virksomheder, som ikke kender de enkelte uddannelser og studieretninger. De særlige kompetencer, og hvordan de kan bruges i erhvervslivet, vil Business Kolding bruge flere kræfter på at informere om, så flere virksomheder kigger nye veje, når de skal rekruttere.

- Men der er også mange studerende som ikke kender karrieremulighederne i Kolding og i Trekantområdet godt nok. Det skal vi have lavet om på, og derfor vil vi åbne de mange karrieremuligheder endnu bedre for de studerende. Vi har jo brug for, at de forelsker sig lige så meget i Kolding og omegn som vi selv er, forklarer Morten Bjørn Hansen.

“Der er et særligt stærkt bånd mellem uddannelserne og virksomhederne i Kolding.”

Morten Bjørn Hansen, Business Kolding

Vi søger derfor både studerende og virksomheder, der vil være med til at fortælle den gode historie.

Først og fremmest vil vi gerne i kontakt med tidligere studerende fra de videregående uddannelser i Kolding, som i dag sidder i et job i en virksomhed i Kolding Kommune eller omegn. Du har lyst til at fortælle om din uddannelse, om hvilke erfaringer og kompetencer du kan bidrage med i en virksomhed, og så selvfølgelig hvad du arbejder med i dag. Om det er 1, 3 eller 7 år siden du blev uddannet har ingen betydning, hvis du har lyst til at fortælle DIN gode historie.

Vi søger også virksomhedscases, hvor vi laver et portræt af virksomheden, og fortæller om hvad det er for nogle jobmuligheder DU kan tilbyde de studerende, når de er færdige med deres uddannelse. Det kan også være, du har en historie om, hvordan I på anden måde samarbejder med uddannelsesinstitutionerne eller de studerende.

Har du en god historie vil vi meget gerne i kontakt med dig!

Tel +45 6077 6027
tamar@businesskolding.dk
Erhvervs- og kommunikationskonsulent

Tanja Marek

Se videoen om Campus-området i hjertet af Kolding lige her