Repræsentanter fra erhvervsliv og havnen var her til morgen samlet for at drøfte og komme med ideer til trafikstrukturen i Kolding.

9. september 2015

Det var især området omkring havnen, der var i fokus. I dag er der massiv trafik på Jens Holmsvej, og Martin Pape fra Kolding Kommune præsenterede ideerne for en aflastning af trafikken.

Han kunne fremvise tal på, at Fynsvej ind mod Jens Holmsvej er den mest trafiktunge vej i Kolding Kommune med 26.300 billister i døgnet. Hver dag kører også 15.700 billister via Jens Holmsvej.

En løsning kan være en udbygning af krydset ved Fynsvej/Jens Holmsvej. Her blev der fremvist planer for en såkaldt shunt, som er en højresvingsbane uden trafikregulering fra Jens Holmsvej og ud mod motorvejsafkørsel 62. Derudover skal venstresvingssporet fra Fynsvej og ned over havnen også udvides med et ekstra spor.

Generelt er antallet af biler i Kolding steget, og derfor sendes en samlet mobilitetsplan snart i høring. Business Koldings medlemmer opfordres til at give deres mening og ideer til kende i forbindelse med høringen.

Martin Pape fra Kolding Kommune præsenterede ideerne for en aflastning af trafikken.
Repræsentanter fra erhvervsliv og havnen var samlet for at drøfte trafikstrukturen i Kolding