Flyselskabet DAT og Esbjerg Airport har indgået et nyt samarbejde, hvor virksomheder kan flyve direkte fra lufthavnen til den ønskede destination.

16. april 2021

Mange af lufthavnens ruter er øjeblikket lukket pga. coronapandemien. Men en del virksomheder har fortsat behov for at flyve ud i verden. Derfor har Esbjerg Airport og DAT indgået et samarbejde, hvor lufthavnen koordinerer rejsen for virksomheden, og flyselskabet fra Vamdrup sørger for at flyve til den ønskede destination.

Charterflyvning og ruteforslag
I løbet af de sidste par måneder, har en virksomhed fra Esbjerg området allerede fløjet flere charterflyvninger med DAT fra Esbjerg Airport til destinationer i Europa.

“De fleste tænker, at sådan et setup virker meget dyrt, men prisen på en billet vil umiddelbart være den samme, som det koster med et almindeligt rutefly”

Katrine V. Kristensen, Esbjerg Airport

- Det var på baggrund af disse flyvninger, at ideen opstod med at etablere et nyt samarbejde med DAT om at udbyde charterflyvninger fra Esbjerg Airport, fortæller Katrine V. Kristensen, Traffic Center Coordinator i Esbjerg Airport og fortsætter: Vi ved, at der er behov for at flyve til Stavanger og Aberdeen, og så har vi en forventning om at Humberside også kunne være en destination. Inden for den nærmeste fremtid, vil der blive udbudt ugentlige flyvninger til disse destinationer. For lufthavnen er det yderst vigtigt at kunne servicere virksomhederne i vores nærmarkedet – også under coronapandemien, så de ikke finder alternativer.

- DAT har fløjet charterflyvning i over 30 år og betjent Esbjerg Airport med ruteflyvning siden 1996, og har dermed stor erfaring på området. I oplægget med Esbjerg Airport kan virksomheder f.eks. tilkøbe halvdelen af sæderne ombord på flyet. De resterende sæder vil blive udbudt, så andre virksomheder kan købe det antal sæder, der er behov for, siger Robert Rungholm, Commercial Manager i DAT. 

Prisen er det samme som rutefly
- De fleste tænker, at sådan et setup virker meget dyrt, men prisen på en billet vil umiddelbart være den samme, som det koster med et almindeligt rutefly. Fordelen er selvfølgelig direkte flyvninger, som er tidsbesparende, nem planlægning og mulighed for at forberede sig samt netværke ombord på flyet. Inden for kort tid vil vi kontakte virksomheder i vores nærområde og præsentere dem for vores nye initiativ. Vi håber, at mange vil benytte sig at tilbuddet, slutter Katrine V. Kristensen.

Passagerer kontrolleres altid for negativ coronatest ved check-in. Ydermere bliver flyene desinficeret før og efter flyvning. Der er mulighed for taxfree shopping inden afrejse, lige som der er mulighed for at nyde en forfriskning inden afgang i lufthavnens café.