Danske Bank og Foreningen Business Kolding præsenterer de tre nominerede til titlen som Årets Virksomhed 2019.

4. februar 2020

Vinderen kåres torsdag 27. februar 2020, hvor Foreningen Business Kolding inviterer til Awardshow 2020 på Comwell i Kolding. De nominerede er...

Alfa Laval Kolding

Alfa Laval er blandt Koldings største virksomheder, og har gennem de sidst 7 år oplevet en konstant vækst. De omsætter i dag for omkring 1,8 mia. kr. Der er 669 ansatte i Kolding, og mere end 17.000 ansatte på verdensplan, de fleste i Danmark, Sverige, Kina, Indien og USA. Håndtering af væsker i applikationer med strenge hygiejnekrav udgør kernekompetencen i virksomheden og Alfa Laval har førende markedsposition globalt inden for deres tekniske ekspertiseområde.

Alfa Laval er i en konstant udvikling, og har gennem de seneste 5 år investeret omkring 300 mio. på udvikling, senest på et R&D testcenter. Ca. 2,5% af det samlede salg investeres årligt i udvikling, og de har i 2019 haft fem nye produktlanceringer, her i blandt produktet ’Think Top’, som vandt prisen ’Process Expo’ i USA. Der er også investeret i et nyt kvalitetscenter, højautomatiseret distributionscenter, kontorbygning, produkttræningscenter og ikke mindst en stor transformation af hele produktionsapparatet.

Ole Petersen, Alfa Laval

Virksomheden gør i høj grad brug af lokal samhandel i Kolding Kommune, og blandt andet har Daugaard Pedersen stået for al bygnings-arbejde. Af øvrige samarbejdspartnere kan nævnes Larsens Eftf., NSM, Scan Bejds og Ravns Maskinfabrik ligesom Alfa Laval årligt booker 1500 overnatninger på byens hoteller.

“Over en årrække har Alfa Laval skabt over 145 nye jobs i Kolding. I 2019 kunne de fejre ikke mindre end syv 25-års jubilarer og fem 40-års jubilarer – i alt havde de 17 jubilæer.”

Virksomheden investerer ikke kun i industriel udvikling, men i høj grad også i menneskelig udvikling. Hos Alfa Laval er der lærlinge i produktionen, trainees i administrationen og konstant fokus på medarbejdertilfredshed bl.a. igennem muligheden for uddannelse - hvad enten det er Lean Six Sigma, HD eller andre relevante uddannelser, der sikrer de rigtige kompetencer. Hos Alfa Laval er der etableret et ”unge-råd”, med henblik på at generere nye ideer og booste en kultur hvor nytænkning og erfaring går hånd i hånd.

Over en årrække har Alfa Laval skabt over 145 nye jobs i Kolding.  I 2019 kunne de fejre ikke mindre end syv 25-års jubilarer og fem 40-års jubilarer – i alt havde de 17 jubilæer.

På Alfa Laval er der en helt speciel kultur blandt medarbejderne, der er præget af en stolthed over at være en del af virksomheden. Omgangstonen er uformel, og så er der plads til store ambitioner. Alfa Laval er en verden af muligheder.

Besøg Alfa Laval på www.alfalaval.dk.

 

Hotel Koldingfjord

Hotel Koldingfjords historiske rammer danner fundamentet for en moderne dansk virksomhed, hvor der satses på design, verdensmål og fokus på den enkelte gæst. Med en helt unik placering ned til Kolding Fjord, bydes du velkommen i de smukkeste rammer, hvad enten det gælder en konference, overnatning eller blot en dejlig middag.

Med respekt for de gamle historiske bygninger, der i 1911 blev bygget som Julemærkesanatorium, er hotellet smukt indrettet med danske møbelklassikere – helt i tråd med Kolding Kommunes designsatsning. Her ses møbler af nogle af de største danske møbelarkitekter, møbler der, lige som hotellet, fortæller en historie. Det er møbler, der signalerer noget gedigent og solidt, kvalitet og ordentlighed – lige som Hotel Koldingfjord.

Hotellet har 132 værelser, hvoraf de har indrettet to større designersuiter. Hans J. Wegner suiten og Finn Juhl suiten, det var her præsident Obama boede under sit ophold i Kolding.

Adm. direktør Peder Madsen, Hotel Koldingfjord.

Det er da også business-to-business segmentet, der udgør den største del af forretningen, og Hotel Koldingfjord er et moderne hotel-, kursus- og konferencecenter, stedet hvor mennesker mødes, udveksler idéer, finder ro og skaber resultater, når der skal holdes møde, kursus eller konference.

På Hotel Koldingfjord tror de på, at Vedkommende Personlig Service skal komme indefra og serveres med hjertet. God service skal være vedkommende for den enkelte gæst, og serveres kun af medarbejdere der trives.

“På Hotel Koldingfjord tror de på, at Vedkommende Personlig Service skal komme indefra og serveres med hjertet. God service skal være vedkommende for den enkelte gæst, og serveres kun af medarbejdere der trives.”

Der er åbent døgnet rundt, og derfor arbejdes der på alle tider af døgnet. Derfor kan det være svært at få et job i hotelbranchen til at gå op med familielivet. Det har man gjort op med, så derfor mødes medarbejderne med forståelse – og med mulighed for at gå ned i tid eller med opgaver, der kan udføres i dagstimerne, selv om man er kok.

Hotel Koldingfjord tager også ansvar i forhold til at forme fremtidens medarbejdere. De har 16 elever i alt; tre i receptionen samt et antal bagerlærlinge, kokke og tjenere, og så er der stort fokus på efter- og videreuddannelse.

Det er ikke kun over for personalet, der tages ansvar. Hotellet har besluttet at sætte fuldt fokus på bæredygtighed og FN’s Verdensmål. De har for nylig holdt en workshop for medarbejderne, hvor de blev godt klædt på til ”kampen”. Det er vigtigt for hotellet at inddrage medarbejderne, for at skabe den rette kultur og det rette mindset. Det har indtil nu betydet, at man har skiftet kaffen ud med bæredygtig kaffe, den eksotiske frugt med danske æbler og husets vin er fremover økologisk.

Hotel Koldingfjord har for alvor sat Kolding på verdenskortet, og rundt om i landet har man da også lagt mærke til den fantastiske perle lige ud til Kolding Fjord. De er netop blevet nomineret til prisen som ”Årets konferencecenter 2020” af foreningen Danske Konferencecentre og for ”Bedste Mødedesign” på Danish Meeting og Event Award 2020 arrangeret af Kursuslex

Besøg Hotel Koldingfjord på www.koldingfjord.dk.

 

Vetaphone

Vetaphone startede i en baggård i låsbygade tilbage i 1951, hvor entreprenør Verner Eisby opfandt en maskine, der kan forbedre vedhæftningen på emballagefolier. I dag har sønnerne Frank og Jan Eisby overtaget roret, og de har gennem en proaktiv formationsplan ændret produktionsvirksomheden til en nutidig videns- og industrivirksomhed, der fokuserer på to nøgleområder: Kunder og firmakultur.

Hos Vetaphone samler de på glade kunder, der køber deres maskiner, fordi virksomhedens viden og kompetencer sikrer kvalitet i deres produkter. Vetaphone møder gerne kunden på DERES hjemmebane, og har derfor kontorer i USA, Kina, Tyskland, Italien og Benelux landene, og der udover arbejder de tæt sammen med mere end 55 agenter i hele verden.

Vetaphone har i de seneste år investeret betydeligt i at udvikle virksomheden og har siden 2017 opført en ny kontor- og fabriksbygning, virksomheden er blevet ISO:9001 certificeret og så har de bygget et nyt R&D center, der skal bruges til, sammen med kunde og teknologiske samarbejdspartnere, at sætte fokus på nye typer af plastikemballage, hvor CO2 forbruget mindskes, materialeforbruget minimeres og produkterne gøres 100% genanvendelige.

Frank Eisby, Adm. Direktør Vetaphone og firmahunden Brunello

Hos Vetaphone deler de gerne deres viden, ikke kun med kunderne, men også med fremtidens arbejdskraft. De har samarbejdet med lokale skoleklasser og gymnasieelever og så har de praktikanter, lærlinge og erhvervskandidater under uddannelse i huset.

De bakker også altid op om et godt formål, hvert år sponsorerer de 100.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse og et mindre beløb til lokale formål.

“Vetaphone har mere end fordoblet omsætningen fra 2012 til 2019. Med dedikerede medarbejdere og en professionel bestyrelse, er de nu i fællesskab klar med en 2025 strategi.”

Vetaphone har mere end fordoblet omsætningen fra 2012 til 2019. Med dedikerede medarbejdere og en professionel bestyrelse, er de nu i fællesskab klar med en 2025 strategi. Og det er netop medarbejderne, der er virksomhedens største ressource.

De 75 medarbejdere trives – og det samme gør firma-hunden. Der arbejdes i en flad organisation, og de arbejder alle for at få glade kunder. Det ligger i virksomhedens kultur, at dialogen er åben og ærlig – her kan alt diskuteres. Medarbejdernes trivsel er vigtig, børnene kommer med på arbejde, hvis det er nødvendigt og bonus udbetales, når Vetaphones fælles mål opnås.

Hos Vetaphone sætter de fælles mål, kæmper sammen for at nå dem, og selv om de er en international virksomhed, så har de rødder i Kolding – og her bliver de..

Besøg Vetaphone på www.vetaphone.com.