670 folkeskoleelever fra Koldings 6. og 7. klasser mødte forventningsfulde og velforberedte op til kommunemesterskabet i Projekt Edison på IBC Kolding den 1. november.

14. november 2019

Emnet for dette års Projekt Edison kommunemesterskab var ”værdifulde fællesskaber”, og skolerne har arbejdet med temaer som ensomhed, mobning, hjemløse, den digitale verden mm.

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence, hvor 11.000 folkeskoleelever i år har arbejdet med emnet, og hvor de bedste fra hele landet den 21. november mødes i Fredericia til landsfinalen. Projekt Edison udbydes i Kolding kommune som et samarbejde mellem Business Kolding, Kolding Kommune og IBC Kolding. Dommerne var mødt ind fra Koldings kommunes mange virksomheder og fra IBCs HHX Innovationslinje, og var utrolig imponeret over elevernes niveau og idérighed.

En af idéerne kom fra Kongsbjergskolen i Lunderskov. De fire piger Michelle, Ingeborg, Mathilde og Frederikke fra Kongsbjergskolen ville forbedre unges forhold i ghettoerne. Samtidig ønskede de at hjælpe unge med lavt selvværd, som bor i ghettoområder. Gruppen ønskede at gøre det nemt at donere til ghettoerne, derfor havde de lavet en “ghetto boks”, hvor man kunne donere alt fra beklædning til legetøj. De fire piger var lidt udfordrede i deres samarbejde i starten, grundet deres forskelligheder. Men projektet har gjort, at de i dag har fået et rigtig godt samarbejde op at stå, som de er rigtig glade for.

Nikolas, Amandus, Nikoline og Laura fra Dalby Skole

Vinderen blev Dalby skole, hvor Nikolas, Amandus, Nikoline og Laura havde arbejdet med hjemløse. Deres idé fik rigtig meget ros af dommerne, da de havde sat sig godt ind i problemstillingen og havde fundet en realistisk løsning. De ville lave et samarbejde med forskellig aktører ex. sportshaller, restauranter, som var tilknyttet too good to go app’en mm, og dermed både sørge for, at hvis man var hjemløs, så havde man et sted at være i løbet af dagen, hvor hallen ikke blev brugt, og man kunne også få et gratis måltid mad, hos de restauranter, som var tilknyttet too good to go app’en.

2. pladsen gik til Vamdrup skole og 3 skoler delte 3. pladsen, da de havde fået lige mange points – Harte skole, Christiansfeld skole og Aalykkeskolen. I alt gik 9 grupper videre til landsfinalen i Projekt Edison.

Hovedpræmien til dette års lokale Edisonfinale var sponsoreret af Birkemose Golfklub, der selv arbejder meget med værdifulde fællesskaber. Vinderholdet og deres klasser kan nu se frem til et besøg på Birkemose Golfklub, hvor de får et oplæg omkring værdifulde fællesskaber, og så skal de ud og prøve deres færdigheder af på golfbanen.