Danske Bank og Business Kolding præsenterer de tre nominerede til titlen som Årets Virksomhed 2016.

15. februar 2017

Vinderen kåres torsdag 23. februar 2017, hvor Business Kolding inviterer til Awardshow 2017 på Comwell i Kolding. De nominerede er...

 

Tora

TORA er underleverandør i metaldele til næsten alt. Virksomheden har specialiseret sig i at lave metaltrapper, kabelskabe og specialudstyr i metal efter kundespecifikke tegninger. .

Virksomheden blev stiftet i 1995 af Jan Elsner og Jesper W. Jensen. I dag er der 75 ansatte i den 8000 kvadratmeter store produktion, og de leverer varer af høj standard og kvalitet. Det er også årsagen til, at kunderne tæller en række af de største virksomheder i Danmark, som har brug for underleverandører, der leverer til tiden.


”I produktionen kan vi sagtens have 700 forskellige ordrer i gang på samme tid. Vi har robotter, som er meget avancerede, og som kan tage flere ordrer ind af gangen. Og vi følger det nøje, så vi altid ved i hvilken fase, en ordre er, og hvornår den er færdig”, fortæller Jan Elsner, der er Teknisk direktør.

“Kvaliteten er langt mere ensartet, hvis det er en maskine, der har produceret det, end hvis det er håndlavet. Men vi skal jo stadig bruge mennesker til at betjene maskinerne.”

Jesper W. Jensen, Tora A/S

TORA har ingen serieproduktion. Hver enkelt varer laves efter specielle mål, og kan hurtigt ændres og tilrettes.

”Der er ingen af vores kunder, der vil bruge en million på at lave specialværktøjer til eksempelvis en bilskærm, hvis udviklingen gør, at den så skal ændres efter et halvt år. Vi kan sætte modellerne ind i et software program og kan producere dagen efter. Når en kunde bestiller et produkt, så leverer vi varen”, siger Adm. direktør, Jesper W. Jensen.

TORA er et godt eksempel på, at det sagtens kan lade sig gøre at have produktion i Danmark. Mange af de ansatte har høj anciennitet, og der er en stor mangfoldighed blandt de ansatte, hvor 70 procent er nydanskere. Og her frygter de ikke robotternes indtog.

”Hos os reklamerer vi ikke med håndlavede kvalitetsprodukter. Kvaliteten er langt mere ensartet, hvis det er en maskine, der har produceret det, end hvis det er håndlavet. Men vi skal jo stadig bruge mennesker til at betjene maskinerne”, siger Jesper W. Jensen.

TORAS hovedprodukter laves i metal og kobber.

Besøg Tora på www.tora.dk.

 

Buchreitz

Buchreitz er gået fra at være en almindelig elinstallatørforretning til at blive en vidensvirksomhed. Buchreitz har i dag specialiseret sig i at lave serviceaftaler med virksomheder og byde ind på store byggeprojekter.

Virksomheden blev startet af Søren Buchreitz i 1994, og i dag er Brian G. Rasmussen og Jesper Johansen også med i ejerkredsen. Derudover er der også søsterselskabet Dansk Alarm Compagni med 4 ansatte.

De tre ejere har skabt en virksomhed, hvor ikke kun fagligheden er høj, men hvor der også er en unik virksomhedskultur og trivsel. Sidste år lå sygefraværet eksempelvis kun på 0.97 procent.

“De folk vi sender ud, de kan tage ansvar, leverer til tiden og sørger for at tingene er lavet ordentligt. Det gør, at kunderne kommer igen.”

Brian G. Rasmussen, Buchreitz

Og så tager de et stort ansvar i forhold til lærlinge. En tredjedel af dem, der er uddannet hos Buchreitz, er i dag fastansat. Og dermed sikrer de selv et godt rekrutteringsgrundlag.

”Vi synes, der er rigtig mange unge mennesker, der skal have en chance. Vi kan sagtens beskæftige dem i 4 år, og så efterfølgende sende dem videre efter deres uddannelse. Men vi er meget bevidste om, at de også skal blive dygtige af at være her, og hvis de er udlært hos Buchreitz, så skal niveauet også ligge højt”, siger hovedaktionær Søren Buchreitz.

I Buchreitz er der en flad ledelsesstruktur, og opgaverne bliver løst i fællesskab, og det er en helt bevidst strategi.

”Vi vil godt have, at medarbejderne føler et ejerskab for virksomheden. Så vi fortæller medarbejderne, at de skal sige til, hvis de er utilfredse med noget. Og det giver også et godt ry ude på byggepladserne. De folk vi sender ud, de kan tage ansvar, leverer til tiden og sørger for at tingene er lavet ordentligt. Det gør, at kunderne kommer igen”, siger Adm. direktør, Brian G. Rasmussen.

Buchreitz har arbejdsopgaver i hele Danmark, og regner med at vækste med 10 procent i antal medarbejdere i løbet af det kommende år.

Besøg Buchreitz på www.76341010.dk.

 

Dansk Auto Logik

Dansk Auto Logik i Vamdrup er Danmarks absolut største på sit felt indenfor modtagelse, montering, ombygning og transport af biler. Sidste år håndterede de 344.000 biler.

Virksomheden sætter gang på gang nye egne rekorder for aktivitet og omsætning. Antallet af ansatte er i 2016 steget med 48, så der nu er i alt 292 ansatte. Og travlheden skyldes ikke mindst stigning i leasingbiler.


”Vores logistik tilrettes markedets behov hele tiden. Lige nu stiger markedet for leasingbiler, så vi håndterer de samme biler flere gange, og så agerer vi også fjernlager for de biler, der sælges online. Vi trækker desuden mange af leasingbilerne til udlandet, så vi har også en del international transport af biler primært til Tyskland og Benelux landene”, fortæller driftsdirektør, Steffen Yde.

“Og så betyder det noget for os, at vores vækst også kommer lokalområdet til gavn, og at medarbejderne kan lide at gå på arbejde.”

Steffen Yde, Dansk Auto Logik

Investeringsniveauet er højt. Det seneste år er der sket massive investeringer i vaskehal og lastbiler for 70 mio.kr. Vamdrupafdelingen er desuden udvidet med 60.000 kvm, mens Ringstedafdelingen er udvidet med 45.000 kvm.
Og så har Dansk Auto Logik også en afdeling i Tyskland, og overtog sidste år Svenske LV, så der nu også er en selvstændig afdeling i Sverige.

”Det går godt for os og vi har fuld belægning. Men det sker kun, fordi vi holder fast i vores kvalitet og kundetilfredshed på trods af travlhed. Og så betyder det noget for os, at vores vækst også kommer lokalområdet til gavn, og at medarbejderne kan lide at gå på arbejde”, lyder det fra driftsdirektør, Steffen Yde.

Dansk Auto Logik spiller en aktiv rolle i det lokale erhvervsliv og iværksættermiljø, senest i forbindelse med etableringen af Erhvervshus Vamdrup, og som aktiv partner i Vamdrup Skoles satsning på Iværksætteri og Entreprenørskab. Her har Dansk auto Logik inviteret skoleleverne indenfor, og det har betydet, at der nu er udviklet en løsning, der kan forhindre faldulykker på lastbilerne.

Besøg Dansk Auto Logik på www.autologik.dk.