COVID-19 har endnu ikke sluppet sit greb om Danmark. Efter en relativ stille sommer, hvor hverdagen begyndte at ligne noget, vi kendte fra før, pandemien ramte os, så har sensommer og det tidlige efterår vist os, at COVID-19 stadig er noget, vi skal forholde os til dagligt – og handle på!

18. september 2020

Business Kolding og Kolding Kommune følger situationen tæt, og vi kan se, at antallet af nye smittede lige nu fortsat er lavt i kommunen. Men vi kan også konstatere, at omkring os stiger smittetallene – nogle steder nærmest eksplosivt. Kolding er på ingen måde en isoleret ø, og det vil derfor være utopi at tro, at vi ikke også bliver ramt i Kolding, og at udviklingen kan gå hurtigt.

Det er NU, vi sammen kan gøre en forskel. Det er NU, vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hindre smittespredning, så vi fortsat kan holde samfundet åbent. Så vores børn og unge fortsat kan have en hverdag i deres skoler og dagtilbud. Så vi kan holde gang i detailhandlen. Så vores service- og produktionsvirksomheder kan holde dampen oppe. Så hoteller, restaurationer, caféer, kultur- og foreningsliv kan holde åbent og forblive hverdagens åndehuller.

Som arbejdsplads strammer Kolding Kommune allerede skruen en smule nu for at være på forkant. Rettidig omhu kan man kalde det. Det betyder for eksempel, at alle kommunale arbejdspladser i tråd med myndighedernes anbefalinger skal lave procedurer for, hvordan et potentielt smitteudbrud skal håndteres. Det betyder også, at flere administrative medarbejder i den kommende tid vil arbejde hjemme for at minimere smitten på arbejdspladserne, så kommunen fortsat kan holde produktiviteten oppe og servicere borgere og virksomheder.

Vi vil fra Kolding Kommune og Business Koldings side opfordre til, at I som virksomheder også gør, hvad I kan, for at holde smitten i ave. Lad os alle holde fast i sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer. Vi kender dem alle efterhånden… Hold afstand, vask og sprit hænder og bliv hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på sygdom.

Hvis vi alle gør en ekstra indsats i kampen mod COVID-19 nu, er der mindre risiko for et større lokalt udbrud i Kolding Kommune.  

Generel information og vejledning omkring COVID-19 kan findes på www.coronasmitte.dk

Tak for jeres fortsatte opbakning i kampen mod spredning af COVID-19.

Kolding Kommune og Business Kolding