Hjælp os med at hjælpe dig ved at bruge 5 minutter på at besvare et kort spørgeskema om international arbejdskraft, barrierer og netværk.
14. november 2024
Projektet Business DE-DK skal forbedre det grænseoverskridende samarbejde mellem aktører i Danmark og Tyskland ved at udvikle en strategi for hvordan grænseregionen kan tiltrække og tilknytte nødvendig arbejdskraft fra andre lande, og etablere et Cross Border Business Netværk for interesserede SMV'er.
Projektet indsamler derfor data fra virksomheder i den dansk/tyske grænseregion - herunder Kolding kommune - for at få indsigt i relevante udfordringer og tematikker for SMV'er der har interesse for international arbejdskraft. Resultatet skal bruges til værdiskabende dialog og vidensdeling i Cross Border Business Netværket.
Vi håber du har lyst til at bruge 5 minutter på at besvare spørgeskemaet.
Projekt Business DE-DK
Business Kolding bidrager til projektet ved at deltage aktivt i forskellige arbejdspakker og underopgaver. Vi fungerer som en multiplicator, der deler projektets kommunikation og resultater med relevante interessenter.
Vi bidrager også med viden, indsigt og feedback under kick-off og evaluering workshops samt deltager i CBB-Netværket med viden om lokale forhold og udfordringer.
Læs mere om Projektet Business DE-DK
Har du lyst til at indgå i netværket eller høre mere om projektet, så kontakt Majbritt Lykke Sørensen på tlf. 2459 8187 eller mls@businesskolding.dk eller Tina Nikolajsen på tlf. 2159 0221 eller tn@businesskolding.dk.
Har du mod på at få dine jobopslag promoveret på jobmesser i udlandet, har du mulighed for at indgå i en dialog med Linda Messer fra Workindenmark. Kontakt Linda på lilp@workindenmark for at høre nærmere.
Andre aktiviteter i projektet:
Invitation til Workshop: Onboarding af Internationale Medarbejdere – Styrk Jeres Arbejdsplads i Grænseregionen
Er jeres virksomhed klar til at ansætte internationale medarbejdere – men usikker på, hvordan I bedst integrerer dem?
For både danske og tyske virksomheder i grænseregionen kan processen virke uoverskuelig, men den 9. december tilbyder vi en gratis workshop i Flensborg, hvor vi hjælper jer med at skabe en succesfuld onboarding. Målet? At give jer konkrete redskaber til at skabe en imødekommende og produktiv arbejdsplads.
Ved at samle danske og tyske virksomheder i grænseregionen ønsker vi at skabe et forum for fælles læring og gensidig inspiration. Sammen kan vi udforske nye vinkler på onboarding og dele erfaringer på tværs af grænserne.
Vi går uden om juridiske emner og fokuserer 100 % på det interne arbejde:
På workshoppen stiller vi skarpt på:
- Sprog og kommunikation: Håndtering af sprogbarrierer og løsninger, der skaber fælles forståelse.
- Kultur og integration: Indsigt i kulturforskelle og tips til at skabe en åben og respektfuld arbejdsplads.
- Buddy-ordninger og den gode modtagelse: Praktiske værktøjer til kollegial støtte og en god start.
- Tilknytning og fastholdelse: Hvordan sikrer I, at internationale medarbejdere føler sig som en del af teamet?
Workshoppen byder på:
- Tolket mellem dansk og tysk, så alle kan tale deres eget sprog.
- Netværk og erfaringsudveksling med virksomheder fra begge sider af grænsen, der står med de samme muligheder og udfordringer.
- Skræddersyet sparring: Konkrete forslag til, hvordan netop jeres virksomhed kan tackle onboardingudfordringerne.
Praktisk information:
- Dato: 9. december 2024
- Tid: 10.00 - 14.00
- Sted: Waldstrasse 2, Flensborg
- Pris: Gratis
Giv jeres virksomhed nye perspektiver og tag del i et fælles løft for hele grænseregionen. Workshoppen er for jer, der ønsker at byde internationale medarbejdere velkommen på en måde, der gør dem til en naturlig del af arbejdspladsen – og samtidig styrker det danske-tyske erhvervsliv.
Tilmeld dig ved at sende navn, mail, telefonnummer og virksomhedsnavn til Gitte Davidsen fra WorkLiveStay på gitte@worklivestay.dk