Hun havde ondt af sig selv I to dage. Både løbekarrieren og virksomheden var i fare, da Danmark blev lukket ned. Nu snart to måneder efter kan Kristina se tilbage på en omsætning i april som den bedste nogensinde.

7. maj 2020

Kristina Schou Madsen har vundet nogle af verdens hårdeste etapeløb, som f.eks. Jungle Ultra, 230 km gennem Amazonas Jungle samt Desert Ultra, 256 km i den Namibiske ørken med temperaturer på 55 grader. Hun har verdensrekord i at løbe hurtigst til toppen af Kilimanjaro – og så har hun løbet – og vundet - 7 maratonløb på 7 dage på alle verdens 7 kontinenter. Ud over at være professional løber driver hun virksomheden KriXrun, en virksomhed med mange ben: Træningsvejledninger, webshop, løberejser, foredrag, motionsløb og virtuelle løb.

Da Danmark blev lukket ned pga. Covid19, var hun ved at pakke til træningslejr i England, men måtte blive hjemme, alle hendes motionsløb blev aflyst, og allerede dag to blev tolv foredrag aflyst.

- Jeg holder foredrag om, hvordan man får vendt negative situationer og videre fra det der kan virke håbløst, og nu var det tid til at tage min egen medicin, forklarer Kristina. Kan man bruge de mentale redskaber i sporten, kan man også overføre det på virksomheden. Så jeg begyndte at fokusere, på det jeg kan være taknemmelig for, i stedet for at fokusere på det jeg pludselig ikke kan. Kristina startede med at nedbringe alle unødvendige omkostninger, hun gik back to basic, og fandt de ”gemte” projekter frem fra skuffen – dem der ikke tidligere havde været tid til.

Foto: Jesper Grønnemark

Kristina har i KriXrun afholdt virtuelle løb siden 2017, så det var ikke fremmed for hende at skrue op for det ben i virksomheden. Hun har arbejdet med alt fra strategi til PR, fra afvikling, systemer og teknik til afsendelse af løbsmedaljer.

- Det er dejligt at opleve, at folk bevarer motivationen og glæden ved at løbe, når de kan deltage i mine virtuelle løb, siger Kristina. Hun har to spændende virtuelle løb på programmet, ”World Virtual Run” med 3.000 tilmeldte fra 11 lande og ”Løb alene Danmark”, der er udsolgt med 2.500 deltagere. Hun har, sammen med Mads Vestergaard, afviklet ”Efterskolernes Virtuelle løb”, og er på vej med anden udgave. Mads har desuden udviklet en tidtager-app, så efterskolerne selv kan afholde løb.

Kristina har for alvor oplevet, hvordan folk står sammen i krisetider. Hun har også haft fokus på sin webshop, hvor hun har mærket en stigning i salget – i takt med at folk skriver på sociale medier, at vi skal støtte lokalt.

- Det er som om, folk lægger en ære i at støtte de lokale butikker og webshops, forklarer Kristina. Jeg har flere lokale kunder, der bestiller i webshoppen – og så gør det ikke altid noget, hvis varen er en lille smule dyrere.

I sin tid fik Kristina et CVR nummer, for at kunne modtage sponsorater i forbindelse med sine løb, men siden har virksomheden taget fart. Situationen under Covid19 har været en stor omvæltning, hvor hun for alvor måtte hoppe i ”Business Woman-tøjet”.

- Men det har været sundt lige at stoppe op og sætte fingeren i jorden og mærke efter, hvad der er rigtigt. Jeg er kæmpe konkurrencemenneske, så jeg har hele tiden sagt, at jeg nok skal klare mig – jeg vil gøre alt for at undgå at tage imod hjælpepakker, der er nok andre der har brug for dem.

Kristina har tilpasset virksomheden den nye situation, april måned har været den måned med den højeste omsætning nogensinde.

- Jeg er ikke bange for at begå fejl og prøve nye ting af. At spørge sig selv, hvad er det værste, der kan ske er en god øvelse til at tage springet ud i det uvisse og desværre tror jeg, at frygten for at fejle dræber mange drømme, slutter Kristina.