Der er i Kolding Kommune nu 49 Gazeller mod de 43, der blev udnævnt sidste år. Virksomheden Lowenco vandt prisen som årets vækst gazelle i Syddanmark.

11. december 2017

Flere end 2000 gazeller er det blevet til i hele Danmark. Det er en flot fremgang fra sidste år, hvor der var i alt 1805 virksomheder, der fik tildelt prisen. Opgørelsen af årets Gazellevirksomheder viser også i år en flot deltagelse af Koldingvirksomheder.

”Jeg har besøgt flere af Gazellerne, og jeg er imponeret over, hvor meget mod og ambitioner, de ligger inde med. Ambitioner der gør, at de lykkes med så store fremskridt. De tør tænke innovation i stor skala og lykkes med at skaffe arbejdspladser til Kolding", siger Koldings borgmester, Jørn Pedersen.

Blandt de 49 Gazeller er 25 udnævnt for første gang, og det viser at væksten i Kolding rammer alle brancher i alle lag. På listen er dog også stabile gengangere, som LM Wind Power A/S der er udnævnt for 5. gang, samt British Car Import A/S, der er udnævnt for 4. gang.

"Vi har netop fået lavet en konjunkturanalyse, og den viser, at erhvervslivet i Kolding har det godt, og at forventningerne til fremtiden fortsat er store. At flere af vores virksomheder udnævnes til Gazelle falder godt i tråd med de meldinger, vi får ind fra virksomhederne”, siger Tove Gæmelke, Konstitueret Adm. direktør, Business Kolding.

Erhvervskonsulent fra Business Kolding, Jørgen Bruun tilføjer ”Vores virksomheder er i god gænge, og vi oplever en generel positiv stemning. Gazellernes udfordringer har også ændret sig meget. For få år siden var adgang til kapital den overvejende udfordring. Det har nu ændret sig 180 grader, og adgangen til kvalificeret arbejdskraft er langt den største udfordring for øget vækst”.

Gazellerne vil blive fejret til Nytårskuren, som afvikles fredag den 5. januar 2018 på Koldinghus. Her kåres også Årets Koldingborger.

Fakta

En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år. Hvis virksomheden ikke opgiver omsætning i sit regnskab, beregnes væksten på baggrund af bruttoresultatet.