Deloitte og Foreningen Business Kolding præsenterer de tre nominerede til Verdensmålsprisen 2020.

17. februar 2021

Kriterierne for Verdensmålsprisen:

  • Verdensmålsprisen tildeles en organisation eller virksomhed hjemmehørende i Kolding Kommune, der har arbejdet med et eller flere af FN’s 17 verdensmål.
  • Bæredygtighed, klimadagsordenen, cirkulær økonomi eller andre dele af verdensmålene er en integreret del af strategien og forretningsgrundlaget i virksomheden.

De tre nominerede til Verdensmålsprisen 2020 er:

BlueKolding

BlueKolding kender de fleste, de er nemlig hele Koldings miljø-, energi- og klimaselskab. De producerer energi af de 15 mia. liter spildevand der årligt løber i kloakrørene. De har opsat en spildevandsturbine der udnytter vandet der løber fra Centralrenseanlægget i Agtrup til Lillebælt. De arbejder med en lang række af FNs verdensmål, men har særligt fokus på nr. 13, som er klimaindsatsen.

 

SHEworks

Med SHEworks Atelier gør Solveig Søndergaard en forskel for en lang række flygtningekvinder, da hun tilbyder dem anstændige jobs, hvor de kan gøre en forskel, men også for klimaet, hvor hun med genanvendelse af virksomhedernes restprodukter sparer Danmark for ikke mindre end 30 mio. kg. Co2 om året. Hun arbejder primært med 4 af FNs verdensmål, nemlig 5, 8, 12 og 13.

 

Syddansk Universitet Kolding

SDU Kolding arbejder med FNs verdensmål for at fremme den bæredygtige udvikling. De gør det i deres forskning, i deres undervisning og ikke mindst i den daglige drift. De indgår gerne i partnerskaber for at fremme den bæredygtige agenda, eleverne arbejder med bæredygtighed – både i teori og praksis, og gerne sammen med virksomhederne.