Virksomhedsprogrammet, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsatte i sommer med 600 mio. kr. fra REACT-EU, har fået en god start. Nu skal programmet ud til endnu flere virksomheder.

10. december 2021
Foto: Jesper Voldgaard

Virksomhedsprogrammet, som udbydes i hele landet af erhvervshusene, har skabt stor interesse hos landets SMV’er: På få måneder har knap 1.500 SMV’er søgt om i alt 192 mio. kr. i de første to ansøgningsrunder i programmet, og i de nye ansøgningsrunder i starten af 2022 ventes også mange ansøgninger. 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og erhvervshusene ønsker, at programmet når ud til endnu flere virksomheder. Bestyrelsen har reserveret 190 mio. kr. til at forstærke de dele af virksomhedsprogrammet, som er mest efterspurgte, og nu tilfører Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ekstra midler til de foreløbigt mest søgte spor: 

  • 50 mio. kr. til at styrke SMV:Digital, der hjælper SMV’er med digitalisering.
  • 10 mio. kr. til at styrke SMV:Grøn, der tilbyder SMV’er hjælp til grøn omstilling. 

Gennem Virksomhedsprogrammet kan SMV’er få tilskud til rådgivning, investering og kompetenceudvikling inden for digitalisering, grøn omstilling og internationalisering samt tilskud til ansættelse af en vækstpilot. Læs hele artiklen på linket herunder...