Udenrigsministeriet har lanceret en række nye initiativer, der skal sikre danske virksomheder hjælp til at genoprette eksporten i takt med, at verden åbner op. Samtidig øges indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark.

3. juni 2020

I alt har Udenrigsministeriet afsat 225 mio. kr. til en øget indsats for eksport- og investeringsfremme i 2020 og 2021. Initiativerne er delt op i 3 forskellige områder:

Med de nye initiativer etablerer Udenrigsministeriet blandt andet en ’udrykker-enhed’, der proaktivt vil opsøge mere end 1.000 berørte danske SMV’er og 100 udenlandskejede virksomheder. Og Udenrigsministeriet vil tilbyde gratis akutrådgivning og assistance til danske virksomheder, der på markeder på tværs af verden oplever problemer med fx told samt varer og personers fri bevægelighed på grund af COVID-19-krisen.

Udenrigsministeriets priser for øvrig eksportrådgivning halveres desuden for alle virksomheder, mens SMV’er gennem tilskud kan få reduceret prisen med samlet 75 procent. Ligeledes fordobles midlerne til danske virksomheders erhvervsfremstød i 2021.

Du kan læse meget mere om mulighederne med den nye eksportpakke her:


Har du brug for sparring omkring din eksport, er der mulighed for at møde Klaus Hell fra The Trade Council/Erhvervshus Sydjylland, når han på udvalgte datoer sidder hos Business Kolding.