Kolding har et særdeles attraktivt erhvervsliv - aldrig før har så mange pendlet til job i Kolding fra andre kommuner.

29. november 2019
Af Morten Bjørn Hansen

Flere end 24.000 personer rejste på daglig basis i juni med toget, cyklen, bussen eller bilen til Kolding for at arbejde – ser man ti år baglæns viser andre opgørelser fra Danmarks Statistik, at det var knap 17.000.

Det viser en ny analyse fra Business Kolding, der bygger på et særudtræk fra Danmarks Statistik.

43 pct. af samtlige beskæftigede i Kolding bor dermed i andre kommuner – eller endda andre lande. Det er den højeste pendlerandel i Trekantområdet, hvis man sammenligner med de 6 andre kommuner i Trekantområdet. Vejler ligger dog med en pendlerandel på 42 pct. helt tæt på Kolding.

Kilde: Business Kolding Analyse baseret på særudtræk fra Danmarks Statistik

Slægtskabet med nabokommunen mod nord viser sig også ved, at Vejle suverænt er den kommune hvor de fleste af Koldings jobpendlere er bosiddende. 3.912 ud af de 24.033 jobpendlere kommer nemlig fra Kolding.

De andre nabokommuner, Haderslev (3.147 jobpendlere), Vejen (2.830), Fredericia (2.401) udfylder også mange stillinger i Kolding Kommunes virksomheder. Samlet set viser Business Koldings analyse, at det er 58 pct. af indpendlerne i Kolding som kommer fra Trekantområdets kommuner.

Overraskende nok er der også et højt antal jobpendlere langvejs fra. Således kom der på daglig basis 589 personer til Kolding fra Hovedstadsområdet for at arbejde, 309 fra det øvrige Sjælland og 651 kom på job i Kolding med bopæl uden for landets grænser.