Med gratis redekasser kan du som virksomhed hjælpe med til at bevare den truede mursejler.

9. februar 2024
Kolding Kommune

For mange er mursejleren lyden af sommer. Dens ikoniske hvin kan høres fra mursejlerflokken, når den suser rundt i byen i sommeraftenen på jagt efter insekter.

Desværre er mursejleren en truet fugleart og derfor har Kolding Kommune iværksæt en særlig indsats for at bevare byfuglen. Indsatsen går ud på at sætte 150 redekasser op til mursejleren på kommunale bygninger. Men håbet er også, at private og virksomheder har lyst til at støtte mursejleren og sætte redekasser op på deres ejendom.

Værd at tænke på er dog, at der er særlige krav til mursejlerens redekasser. De skal placeres i mindst 1. sals højde, der skal være plads til 3-6 redekasser, da mursejleren er en flokfugl og redekasserne må ikke placeres i direkte sol.

Det er tømrerelever på Hansenberg, der har bygget redekasserne og hvis man hænger redekasser op, får man et mursejlerbevis, så længe lager haves.

Læs mere om krav til opsætning af mursejler-redekasser her.

Yderligere oplysninger

Kontakt skov- og landskabsingeniør Anne-Birgitte Hallas, T 7979 0550
eller Biolog Line Ankjær, T 7979 7455

For at få gratis redekasser, skal man sende en mail til bynatur@kolding.dk, hvor man oplyser navn og adressen, samt hvor mange kasser, man ønsker at opsætte. Efter bestilling kan aftales det om redekasserne skal hentes i Bæredygtighedshuset på Kolding Bibliotek eller hos Business Kolding i Pakhuset Kolding.