Koldings lokale erhvervspræstationer er kåret til de 12. bedste i Danmark i en ny rangliste udarbejdet af analysefirmaet Iris Group.

18. marts 2022

Placeringen er en markant forbedring af sidste års resultat, hvor Kolding var at finde på en 23. plads.

- Resultatet bekræfter det, vi også har set i andre målinger. Det går fremad for Kolding Kommunes erhvervsliv, og vi er stærke på både jobskabelse, eksport og iværksætteri, siger Kolding Kommunes borgmester Knud Erik Langhoff, der tilføjer:

“Derudover skal vi udbygge vores rolle som Trekantområdets uddannelseskommune, der sætter erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft og innovation helt i top.”

Knud Erik Langhoff, Borgmester, Kolding Kommune

- Nu er opgaven at fastholde den positive retning, og få sat yderligere fokus på bæredygtig vækst, eksport og digitalisering. Derudover skal vi udbygge vores rolle som Trekantområdets uddannelseskommune, der sætter erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft og innovation helt i top. Det skal vi gøre sammen med virksomhederne i kommunen, og sikre, at Kolding kommune bliver virksomhedernes foretrukne placering.

Koldings erhvervsliv er meget internationalt orienteret, med blandt andet en høj andel af Danmarks SMV-eksport til Tyskland. Formanden for Fonden Business Kolding, Ole Rudbeck Petersen, der også er direktør for Alfa Laval i Kolding, mener at Kolding kan være glade for resultatet.

- Det er et skulderklap til Kolding. I Business Kolding følger vi udviklingen tæt, og vi kan se, at beskæftigelsen stiger kraftigt. I Alfa Laval udvider vi selv vores tilstedeværelse i Kolding, med godt 80 nye job. Det er attraktivt at placere sig i Kolding, siger Ole Rudbeck Petersen, der tilføjer:

“Nu skal vi holde fast, og sammen med byrådet og kommunen sikre, at Kolding kommunes erhvervsliv får endnu bedre vilkår de kommende år.”

Ole Rudbeck Petersen, Alfa Laval

- Nu skal vi holde fast, og sammen med byrådet og kommunen sikre, at Kolding Kommunes erhvervsliv får endnu bedre vilkår de kommende år. Det arbejde ser jeg frem til.

I Sydjylland er det kun Billund Kommune, der med en 6. plads, har en bedre placering end Kolding. 1. pladsen i Iris Groups analyse indtages af Gentofte Kommune.

Iris Group måler de lokale erhvervspræstationer som et sammenvejet resultat, hvor 22 indikatorer indgår. Indikatorerne er baseret på en særkørsel fra Danmarks Statistiks erhvervsregistre. Registrene omfatter Det Erhvervsstatistiske Register (ESR), Den generelle firmastatistik og Iværksætterdatabasen. Derudover anvender publikationen oplysninger om kommunernes indbyggertal og gennemsnitlige erhvervsindkomst, der er hentet fra statistikbanken.dk.

Hent rapporten fra IRIS Group her:
https://irisgroup.dk/lokale-erhvervspraestationer-2022/

Kontakt

Tel +45 9137 3119
mbh@businesskolding.dk
Adm. direktør

Morten Bjørn Hansen

Tel +45 2932 3102
knla@kolding.dk
Borgmester, Kolding Kommune

Knud Erik Langhoff