Weekendens Light Festival i Kolding slog alle rekorder, ikke blot var der mere en dobbelt så mange installationer i forhold til sidste år, antallet af besøgende blev også næsten fordoblet. Således kunne Kolding glæde sig over at ca. 123.000 besøgte byen henover weekenden.

14. december 2016

Det bevidner at festivalen har bidt sig fast som en tilbagevendende begivenhed, et fyrtårn for byen langt ud over både kommune og region.

Kolding Light Festivals direktør Jesper Johansen, glæder sig over udviklingen og retter en stor tak til publikum, sponsorer og Kolding Kommune der har sikret festivalens fundament. ”Vi er glade for at ideen med en light festival med internationale dimensioner, har fået luft under vingerne i Kolding, det er fantastisk at se hvordan hele byens opbakning bærer os igennem”, siger Jesper Johansen.

Årets festival rummede mange facetter, lige fra de store installationer med bevægelse, lys og lyd, spots ind mod bymidten, til eftertænksomme momenter i Nicolai Kirken, laserlys på havnen og informative installationer som ”skybrud” hos Blue Kolding, med fokus på klimaforandring.

Foto Jesper Sunesen: Udsigt til skybrud hos Blue Kolding, hver 15. minut simulerede lydet skybrud
Foto Jesper Sunesen: Et kig ind i Nicolai Kirken hvor den Tyske lyskunster, Sigrid Sandmann, havde lavet en gribende installation med udgangspunkt i flygtninge

Vi er meget ambitiøse når det kommer til fremtiden, vi skulle gerne hente endnu flere sponsorer i 2017 så vi både kan højne niveauet og få plads til endnu flere installationer og oplevelser. Vi har fået mange positive tilkendegivelser og indspark. Heriblandt et ønske om nogle flere boder eller spisemuligheder, da mange oplevede at det var vanskeligt, at komme til i det store menneskehav, den dialog tager vi nu med byens restauratører og håber at finde formen på et spændende tilbud i 2017.

Foto Jesper Sunesen: Et kæmpe fyrværkeri afsluttede Kolding Light Festival og fejrede den nye belysning af Koldinghus.

Blandt nyskabelserne i 2016 blev, Kolding Light Run, en stor succes, som vi håber gentaget næste år. Det samme gælder for det store lys- og fyrværkerishow ved slotsøen som blev et kæmpe tilløbsstykke, gæster i tusindvis stod tæt hele vejen rundt om søen og nød det flotte show.


For mere information: Kolding Light Festival:

Direktør, Jesper Johansen, tlf. 40566954

Formand, Otto Popp Clausen, tlf. 25444342