Vil din virksomhed have hjælp til at bruge ressourcerne bedst muligt? Mindske CO2-udslippet? Tjene penge på restaffaldet? Eller en helt anden miljøopgave? Så har du nu mulighed for at få gratis hjælp fra en grøn forandringsagent i praktik.

12. august 2016

Et nyt kuld af grønne forandringsagenter står lige nu på spring til at hjælpe virksomheder med den grønne bundlinje. Én af de virksomheder, der tidligere har haft en grøn forandringsagent i praktik, er BlueKolding. Her havde projektchef Palle Mørkøre stor glæde af hjælpen fra praktikanten Bjarke Bisgaard. Han var tilknyttet virksomheden som grøn forandringsagent i foråret i regi af et stort EU-bæredygtighedsprojekt.

’Vi håber, at vi kan få en ny forandringsagent i praktik. Vi har i høj grad brug for en kollega, der er uddannet til at tænke i bæredygtighed, da det er et forretningsområde, der er i eksplosiv vækst hos os’, fortæller Palle Mørkøre.

Søges: Virksomheder i Kolding
De studerende på uddannelsen Grøn Forandringsagent er ledige akademikere, og indtil videre har kurset og den efterfølgende praktik ført til, at 30 % af de grønne forandringsagenter har fået fast ansættelse. Det er blandt andet Designskolen Kolding, Green Network og Kolding Kommune, der står bag uddannelsen. Merete Valbak fra By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune håber, at flere Kolding-virksomheder takker ja til at få gratis hjælp til at sætte nye miljøtiltag i gang.

’Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vores incitament for at deltage i samarbejdet omkring uddannelsen er, at flere lokale virksomheder får øjnene op for den grønne dagsorden. Al erfaring viser, at der er gode forretningsmuligheder i at tænke grønt og samtidig gavner det selvfølgelig miljøet’, siger Merete Valbak.

Ønsker du at høre mere eller er du interesseret i at få en grøn agent i praktik, så kontakt projektleder Mette Røy Kristensen på tlf. 30 15 38 50 eller via mail: mrk@greennetwork.dk.

Du kan også læse mere på GreenChangeAgents.dk.