En af de virksomheder, der i høj grad arbejder med brugerdreven innovation, er legepladsproducenten LEDON A/S. De inddrager børn og pædagoger i vuggestuen, de spørger skoleklasser, og så har de et stort samarbejde med SDU og Designskolen omkring udvikling af produkter.

27. maj 2019

LEDON A/S blev grundlagt af Leo Donbæk tilbage i 1969, og har siden 1981 haft domicil i den lille by Arnum ved Gram, hvor virksomheden har 3000 m2 moderne produktion, lager og administration. I 2018 blev der etableret en afdeling i Kolding for marketing, udvikling og salg.

Idag er der 3. generationer i virksomheden, som til dagligt drives af far og datter, Tom og Simone. Der er 30 ansatte, men virksomheden vækster fortsat, og i dag udgør eksporten til 42 lande størstedelen af omsætningen.

- Da jeg blev ansat i virksomheden som Head of Design for tre år siden, havde jeg et ønske om at få arbejdsplads tæt på vores samarbejdspartnere og tæt på uddannelsesinstitutionerne, fortæller Søren Skøtt. Vi tog fat i Business Kolding, for at få hjælp til at finde de rette lokaler. I samarbejde med Business Kolding, Kolding Kommune og Svane Shipping fandt vi de egnede lokaler på havnen i Kolding, og flyttede ind for et års tid siden.

Det har betydet rigtig meget for virksomheden at komme til Kolding. De har haft flere praktikanter fra de videregående uddannelser, nogle er kommet via deres deltagelse i Business Lunch, som Business Kolding arrangerer sammen med uddannelsesinstitutionerne. De har også haft en studerende, som skrev bachelor hos LEDON A/S, og som siden er blevet ansat i virksomheden.

LEDON /S har et godt og tæt samarbejde med Designskolen, og de var da også med inde over, da Designskolen planlagde deres linje Design for Play. Ligeledes arbejder de tæt sammen med Design to Innovate.

En anden måde at få viden om, hvad børn synes er sjovt, er at spørge dem direkte. I slutningen af april deltog LEDON A/S i Løvens Hule på Christiansfeld Skole sammen med Business Kolding, hvor elever i 7. klasse skulle komme med deres bud på, hvordan en legeplads/et hang-out spot til deres aldersgruppe skal være. Både Søren og Simone var dommere på dagen, og fik rigtig meget brugbar information og flere gode idéer med hjem. I den forbindelse fik LEDON også udarbejdet noget undervisningsmateriale, som kan bruges på flere skoler.

I forbindelse med en temauge på Brændkjærskolen har eleverne sammen med LEDON A/S udviklet en Tarzanbane, og projektet blev senere vist til Kolding Lightfestival.

Kunne du og din virksomhed tænke dig et samarbejde med Folkeskolen, ungdomsuddannelserne eller de videregående uddannelser, så kontakt gerne Business Kolding, så hjælper vi på vej.