Business Koldings adm. direktør, Morten Bjørn Hansen, vil hver måned skrive en klumme i Ugeavisen.

5. september 2018

Som ny i byen vil jeg sige det helt klart og tydeligt til alle, der gider høre: Kolding er mega-sej. Der er så meget, som kan lykkes, når erhvervsliv, kommune og uddannelsesinstitutioner står sammen.

“Verdens cooleste politiker, den tidligere leder af den frie verden og den første sorte amerikanske præsident kommer til Kolding”

Det er netop forklaringen på, at det er Kolding, som den 28. september kan byde den tidligere amerikanske præsident Barack Obama velkommen.

Jeg siger det lige én gang til; verdens cooleste politiker, den tidligere leder af den frie verden og den første sorte amerikanske præsident kommer til Kolding.

Det er ikke tilfældigt, at det er vores by, han gæster. Det er kun lykkedes, fordi så mange har bakket op om projektet fra starten af. Jeg vil gerne gå forrest og rose alle de, der har stået bag projektet.

Vær stolt

Jeg ved godt, at vi får meget røg for, at det er et lukket arrangement. Men jeg håber, at man har forståelse for, at dette også er det muliges kunst. Det lokale erhvervsliv og vores samarbejdspartnere har fra starten af det mere end to år gamle projekt arbejdet for at gøre dette til en begivenhed, som hele Kolding kunne føle stolthed over.

Det er blandt andet baggrunden for, at 200 studerende fra SDU og 20 elever fra Koldings ungdomsuddannelser inviteres med til arrangementet. Og det er baggrunden for, at kommunen vil invitere et mindre antal borgere med til arrangementet.

Griber vi det rigtigt an, kan besøget blive begyndelsen på en ny profil for Kolding. En platform for at Kolding kan deltage i en international debat, der vedrører os alle.

For spørgsmål om klimaforandringer, digitaliseringens betydning eller FN's verdensmål har også en relevans for os, der bor i et smørhul som Kolding.

Tænk bare på den schweiziske bjergby Davos, 2 km fra Zürichs lufthavn. Et lille skisportssted med 11.000 indbyggere, som siden begyndelsen af 1970'erne har bygget en international platform for politisk og økonomisk debat for verdens topledere. Her strømmer CEO's fra verdens største firmaer og verdensledere hver eneste vinter til byen for at bruge fire dage på at tale om verdens udfordringer i World Economic Forum.

Jeg siger ikke, at Kolding skal blive et nyt Davos eller et nyt eksklusivt skisportssted. Men mindre kan også gøre det. Så skulle vi ikke stå sammen om Kolding? Skulle vi ikke vise hele Danmark, at vi er stolte over, hvad vi kan i Kolding? Det synes jeg, der er god grund til.