Vil de unge forurene mindre i fremtiden? Går de helhjertet ind for genbrug? Vil de passe bedre på kloden end de generationer, der er kommet før dem?

21. april 2023

Kort sagt: Hvad er unges adfærd, når det gælder bæredygtighed? Og kan unge nudges til en mere bæredygtig livsstil?

En af dem, som ved allermest om dét emne herhjemme, er Pelle Guldborg Hansen. Han er adfærdsforsker ved Roskilde Universitet, og ham kan man møde, når IBA Erhvervsakademi Kolding åbner dørene for Forskningens døgn den 26. april. Her bliver der sat fokus på den nyeste forsknings- og praksisviden, når det gælder unge og bæredygtighed.

“...jeg er sikker på, at vi alle kommer til at gå klogere derfra i forhold til, hvorfor vi handler, som vi gør i hverdagen.”

Jeanette Lemmergaard, IBA Erhvervsakademi Kolding

- Pelle Guldborg Hansen er en fantastisk inspirator. Nu er der særligt fokus på unge i hans foredrag, men jeg er sikker på, at vi alle kommer til at gå klogere derfra i forhold til, hvorfor vi handler, som vi gør i hverdagen, fortæller Jeanette Lemmergaard, der er prorektor på IBA.

Mange danskere fik øjnene op for Pelle Guldborg Hansen, da han ofte optrådte i medier som kilde under corona-epidemien. Tit var det ham, som i tv, radio og aviser blev bedt om at forklare, hvordan befolkningen reagerede under den lange nedlukning med smitteregler, vaccine og daglige test. Pelle Guldborg Hansen er blandt andet direktør for iNudgeyou, og han er formand for Dansk Nudging Netværk.

- Jeg forsker i menneskelig adfærd for at forstå, hvordan vi kan ændre os i praksis, skriver han selv på sin hjemmeside.

På Forskningens døgn skal det handle om ”Nudging, unges adfærd og bærdygtighed”. Det er et område, samfundet er meget optaget af.

Men der mangler viden om, hvordan unge kan integrere en mere bæredygtig livsstil i deres hverdag. Electrolux har spurgt 14.000 unge mennesker, hvordan de ser på bæredygtig livsstil og mode. Mange peger på, at netop manglende viden er en af de vigtigste barrierer for at skabe mere bæredygtige tøjvaner.

 - Vi glæder os meget til at invitere hele byen inden for i vores hus på Forskningens døgn. For os er det en fantastisk lejlighed til at vise vores institution frem – også for folk, der ikke til dagligt har deres gang her, siger Jeanette Lemmergaard.

Program
08:20

Check In

08:30

Velkomst

08:40

Nudging, unges adfærd og bæredygtighed
v/ Pelle Guldborg Hansen, Lektor v. Roskilde Universitet

09:30

Danske unge forbrugeres adfærd og opfattelse af klimakompensation
v/ Ivan Hassinggaard og Jon Ording Haug, lektorer v. IBA Erhvervsakademi Kolding

10:00

Bæredygtighed ind i uddannelserne – unges tilegnelse af handlekompetencer
v/ Stine Lajer, Adjunkt v. IBA og Birgitte Woge, Lektor v. VIA

10:30

Paneldebat

11:00

Tak for i dag


 

Læs mere og tilmeld dig arrangementet