Alle udfordringer kan trænge til at blive kigget på med friske øjne – og det er netop hvad erhvervskonsulenterne fra Business Kolding og Erhvervshus Sydjylland kan hjælpe Kolding Kommunes virksomheder med. Her fortæller Procudan om, hvordan de blev taget ved hånden.

29. april 2022
Marlene Grøftehauge

Sparring om digital vej
Udviklingen på det digitale område buldrer af sted, og det er ledelsen af Procudan yderst bevidst om. Den mellemstore virksomhed med 40 ansatte har kun få ressourcer in house til at udvikle deres onlineaktiviteter, og derfor tog ledelsen fat i Erhvervshus Sydjylland for at få sparring og råd om deres digitale vej frem på blandt andet hjemmeside og automatiseret kommunikation. De kom med i projektet SMV Pro og fik besøg af Erhvervshus Sydjyllands forretningsudvikler Rikke Boel Olesen som stillede de kritiske og empatiske spørgsmål.

“Vi kender virksomhederne og vi ved hvem, der kan hjælpe virksomhederne i deres udvikling.”

Morten Bjørn Hansen, Business Kolding

Business Kolding kender virksomhederne
Business Kolding arbejder tæt sammen med Erhvervshus Sydjylland for at sikre at så mange Kolding-virksomheder som muligt får kendskab til tilbuddene i erhvervsfremmesystemet, både dem som Business Kolding tilbyder, og dem som Erhvervshuset er ansvarlige for.

– Vi kender virksomhederne og vi ved hvem, der kan hjælpe virksomhederne i deres udvikling. Erhvervshuset har særlige kompetencer inden for områder som salg og økonomi, eksport, digitalisering og grøn omstilling, fortæller Morten Bjørn Hansen, adm. direktør i Business Kolding.

Virksomhederne kan kontakte Business Kolding hvis de ønsker at booke et gratis møde. Et møde der ofte fører til vækstskabende forløb og mulighed for at få støtte fra de mange programmer som findes i erhvervsfremmesystemet.

Fik økonomisk støtte
I 2020 gjorde Business Kolding virksomheden opmærksom på mulighederne for at få økonomisk støtte til et innovationsprojekt via ”GenstartNU”. Det passede godt med at Procudan stod med nogle udfordringer i forhold til nogle manuelle processer, og derfor gerne ville se på muligheder for at automatisere disse. Her fik de hjælp af GTS instituttet, Teknologisk Institut.

Procudan har været gode til at gribe de muligheder som erhvervsfremmesystemet har budt dem, og der kommer hele tiden nye puljer.

“Vi blev taget ved hånden og er kommet rigtig godt fra start i processen. Rikkes sparring og gode spørgsmål har gjort at vi ikke er havnet i en fælde hvor vi for eksempel har glemt nogle modtagere.”

Trine Holm, Procudan

– Vi blev taget ved hånden og er kommet rigtig godt fra start i processen. Rikkes sparring og gode spørgsmål har gjort at vi ikke er havnet i en fælde hvor vi for eksempel har glemt nogle modtagere. Det er komplekst, og det er business to business, men det har Rikke haft et godt blik for, fortæller Trine Holm som er marketingansvarlig i Procudan på Bronzevej i Kolding. Derudover har virksomheden et kontor i Malmø med tre ansatte. Virksomheden sælger ingredienser og emballage til fødevarer.

Det er endnu alt for tidligt at sige noget om effekten af sparringen med erhvervshusets medarbejder, men Trine Holm har en positiv forventning.

 – Vi ser frem til at implementere nogle nye processer, og det gør vi stille og roligt da det er vigtigt for os at organisationen følger med forandringen.