Onsdag d. 25. august blev en historisk dag for Aller Aqua koncernen, som efter lang tids forarbejde opnåede at bliver verificeret af Bureau Veritas indenfor CO2-mærkning af fiskefoder på vores europæiske fabrikker som de første i verden.

1. september 2021

- Det er en meget stor milepæl for os, at være de første der nu kan mærke samtlige vores produkter efter de EU anerkendte principper: PEFCR (Product Environment Footprint Category Rules) Feed for food-producing animals, fortæller Henrik T. Halken, Group vice Precident hos Aller Aqua Group.

“Hver enkelt af de råvarer vi anvender har været igennem processen og vi har derfor nu data parat til mærkning af vores produkter”

Henrik T. Halken, Aller Aqua Group

- Hver enkelt af de råvarer vi anvender har været igennem processen og vi har derfor nu data parat til mærkning af vores produkter, fortsætter Henrik.

Det betyder, at virksomheden nu kan tilbyde kunder en fuld klimadeklarering på hver enkelt foderblanding. Dermed er der taget et stort skridt hen imod at klimadeklarere de fisk deres kunder producerer – helt frem til forbrugeren. Akvakultur er allerede én af de mest klimavenlige måder at fremstille protein på, sammenlignet med andet opdræt.

Hos Aller Aqua Group har ønsket været, at skabe fuld transparens for kunder og omverdenen og i særdeleshed at være en del af løsningen i arbejdet med CO2-reduktion. Dette projekt gør netop dette.

- Vi har i forvejen taget andre skridt, såsom at erstatte sydamerikansk soja med regionalt produceret soja i vores foderblandinger på vores europæiske fabrikker, forklarer Henrik T. Halken.

- Det har været vigtig for os at blive verificeret i denne proces, hvorfor vi har bedt Bureau Veritas om at gennemgå og kontrollere vores arbejde – og det blev altså kronet med en verificering, endda helt uden anmærkninger og det er vi stolte af!

Det praktiske omkring mærkningen kan derfor gå i gang. Indledningsvis på de tre europæiske fabrikker – men det er planen at resten af de 7 fabrikker skal igennem den samme proces inden længe.