Med Borgmester Jørn Pedersen i spidsen er en erhvervsdelegation fra Kolding netop nu i Taiwan, for at fortælle om de gode designhistorier. Kolding Kommune har nemlig stor erfaring i designdreven innovation, og det er blevet bemærket ude i verden.

18. april 2016

Også to Koldingvirksomheder er med, det er MADE og Flying October, der har arbejdet for Kolding Kommune i forskellige projekter.

Flying October rejser med for at formidle deres styrkeposition inden for velfærdsdesign og social innovation.

”Vi glæder os til at bidrage med erfaring fra vores praksis i designdrevet innovation, involverende lederskab og strategisk design. Som privatejet designvirksomhed i Kolding Kommune, ønsker vi at støtte en bæredygtig udvikling af samfund, institutioner og globalisering, da det ydermere gavner vores fremtidige markedspotentiale”, fortælle medejer, Jakob Roland Holst.

Flying October har blandt andet hjulpet Kolding Kommune i projekter med brugerinvolvering. Blandt andet har de hjulpet til med at engagere beboerne i Ødis lokalt samt inddraget stofmisbrugere på misbrugscenteret, så behandlingen blev mere vellykket.

”Vores forventning til mødet med Taiwaneserne, er at skabe en åben og ligeværdig dialog, som forudsætning for at udvikle frugtbare relationer mellem Kolding og Taipei. I et mere fremsynet perspektiv, kan vi hjælpe hinanden igennem samhandel, vidensdeling og samfundsudvikling”, siger Jakob Roland Holst.

Taipei er udnævnt til World Design Capital i 2016, og derfor er der ekstraordinært fokus på design og innovation i Taiwan i år.
Ud over borgmesteren er også By- og Udviklingsdirektør, Thomas Boe, Designchef i Kolding Kommune, Ulrik Jungersen, Byrådsmedlem Birgitte Kragh samt adm. dir., Business Kolding, Tommy Langhoff med på turen.