I Kolding kommune er der god tradition for et stærkt samarbejde mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner, så de studerende møder erhvervslivet under deres uddannelse. Et af de arrangementer, der gør det muligt, er Business Lunch.

28. januar 2022

For virksomhederne handler det om at få de bedste medarbejdere, og mange har indset, at de selv må gøre en indsats for at gøre sig attraktive over for fremtidens medarbejdere. Det kan være svært at tiltrække nye ansatte, og derfor er det vigtigt at komme ud og møde de studerende – de er fremtidens arbejdskraft.

To gange om året arrangerer Business Kolding Business Lunch i samarbejde med Syddansk Universitet – næste gang d. 10. marts. Det er et ”datingarrangement”, hvor virksomheder kan møde studerende fra både Syddansk Universitet, Designskolen og IBA. Der er plads til ca. 40 virksomheder, og der er kun få pladser tilbage.

Til Business Lunch – som studerende

Camilla Thomsen Pedersen er en af de studerende, der har deltaget på Business Lunch, mens hun læste på IBA. Hun skrev projektopgave i samarbejde med virksomheden Elbek & Vejrup A/S, der er leverandør af ERP-løsninger. Camilla er i dag ansat ved Danfoss og bosat i Sønderborg.

“Det var spændende at samarbejde med en virksomhed, og vide at det var en ”rigtig” opgave - og ikke bare en skoleopgave.”

Camilla Thomsen Pedersen, Danfoss

- I min projektopgave skulle jeg lave en markedsundersøgelse på det tyske marked for Elbek & Vejrup. Det var spændende at samarbejde med en virksomhed, og vide at det var en ”rigtig” opgave - og ikke bare en skoleopgave. Det tvinger en til at tage stilling til flere ting undervejs. Det var en god blanding af research på egen hånd og interviews med virksomheden.

- Jeg har været rigtig glad for samarbejdet, og jeg har fået rigtig meget af ud af det. Det har også været et friskt pust i stedet for den traditionelle undervisning. Det er spændende at komme i kontakt med erhvervslivet, og jeg har da også brugt det senere i min jobsøgning.

Elbek & Vejrup A/S er en af de virksomheder, der har deltaget ved Business Lunch flere gange. De har taget en strategisk beslutning om, at 10% af deres nyansættelser skal være helt unge mennesker, og de har derfor lavet et Academy, hvor de unge – og nyuddannede – både får mentor, ansvar og socialt fællesskab. Du kan møde direktør Søren Ø. Knudsen og to unge mennesker i et længere interview i det kommende VÆKST magasin, som Kolding Kommune udgiver til foråret.

Der er da også alt mulig grund til at blive hos virksomheden. Elbek & Vejrup blev i 2019, kåret som Danmarks bedste arbejdsplads af Great Place to Work.

Camilla Thomsen Pedersen

Tilmeld din virksomhed til Business Lunch