Hos ISOVER i Vamdrup står den grønne omstilling øverst på agendaen. Siden 1990 har virksomheden nedbragt den samlede udledning fra produktion – hvilket bl.a. indebærer emissioner i forbindelse med gasforbrug, råvarer og den strøm, der bruges på fabrikken – med 70 %

25. marts 2021

ISOVER er del af den internationale koncern, Saint-Gobain, og her har man i årevis arbejdet intensivt med den grønne omstilling. Så meget, at topledelsen har integreret bæredygtighed i virksomhedens samlede forretningsstrategi. Målet er, at hele koncernen skal være CO2-neutral i 2050, og at så stor en andel af råvarerne i produktionen som muligt er genbrugsmaterialer. Alle investeringer i Danmark vil fremover derfor også have et aspekt af bæredygtighed.

Bæredygtighed er mere end miljø
Saint-Gobain har 10 fabrikker i Danmark fordelt over hele landet. En af de tre største er ISOVER-fabrikken i Vamdrup, som producerer glasuldsisolering. ISOVER har samlet set opnået reduktionen af CO2-udledningen ved hjælp af blandt andet genbrugsglas, der kræver færre ressourcer at anvende i produktionen af glasuld, grøn strøm og elektrificering i produktionen.

“For os handler bæredygtighed naturligvis om, at vi skal sikre, at vores fodaftryk fra produktionerne er så lavt som muligt.”

Klavs Eske, CCO for Saint-Gobain Denmark

- Bæredygtighed er en integreret del af vores forretningsmodel og et område, vi har arbejdet med i mange år. For os handler bæredygtighed naturligvis om, at vi skal sikre, at vores fodaftryk fra produktionerne er så lavt som muligt. Men det er mere end det. Det handler også om, hvad der sker efter produkterne forlader fabrikken, at de mennesker, der skal anvende bygningerne kan trives i et godt indeklima, at bygningerne er økonomiske i drift, og at de holder så længe som muligt, siger Klavs Eske, CCO for Saint-Gobain Denmark.

Danmark er grøn rollemodel
Saint-Gobain koncernen er fransk og blandt verdens største leverandører af materialer til byggebranchen. Og topledelsens blik bliver i stigende grad rettet mod Danmark, når det gælder den grønne og bæredygtige omstilling – ikke mindst ISOVER er blandt koncernens interne rollemodeller.

- ISOVER fabrikken i Vamdrup er en af verdens mest moderne glasuldsfabrikker og den fungerer som pilotfabrik for hele Saint-Gobain koncernen, fx i forbindelse med implementering af industri 4.0. I øjeblikket producerer vi isoleringsløsninger, der består af op til 75 procent genanvendt glas, men vi ville sagtens kunne bruge mere, hvis glasset var tilgængeligt, siger Klavs Eske.

Og netop genbrugsglas spiller en rolle for minimere CO2-udledningen fra fabrikken, fordi det er mindre energiintensivt at producere med end de almindelig råmaterialer, der benyttes.

- Selv om vi er nået et godt stykke vej på bæredygtighedsrejsen, så betyder det ikke, at vi læner os tilbage. Vi fortsætter med at gøre vores for at bidrage til den grønne omstilling, slutter Klavs Eske.