For snart en måned siden havde 23-årige Nahida Aktere sin første studiedag i Kolding. Hun er fra Bangladesh og ser frem til de næste tre år, hvor hun skal studere på IBA Erhvervsakademi Kolding.

11. oktober 2024

- Jeg glæder mig til at lære en masse om dansk kultur. Og så har jeg altid drømt om at læse økonomi og business, og passer perfekt med mit nye studie her, siger Nahida.

Hun er blandt de 250 unge fra lande som Nepal, Indien og Bangladesh, der er optaget på helt nyt fuldtidsstudie på IBA. De skal læse en treårig ‘Bachelor of Science in International Business Management’. Det er den 6. uddannelse, som IBA nu udbyder i et tæt samarbejde med Coventry University.

De unge betaler selv for både uddannelse og leveomkostninger, mens de studerer her, for de kan ikke få dansk SU.

“...vi kan garantere allerede nu, at det er nogle veluddannede unge, som kommer til at afslutte deres bachelor her hos os.”

Peter Lei, IBA

Den nye uddannelse forbereder de unge på en karriere inden for ledelse og forretningslivet. Og Uddannelsesleder Peter Lei fra IBA håber, at nogle af de unge vil ende med at veksle deres uddannelse til et fast job i Danmark.

- Det bliver vi klogere på om tre år, når det første hold er færdig. Men vi kan garantere allerede nu, at det er nogle veluddannede unge, som kommer til at afslutte deres bachelor her hos os. Og dér ved vi jo alle sammen godt, at dem bliver der mere og mere efterspørgsel på i det danske samfund, siger Peter Lei.

På fotoet ses Nahida Aktere (fra venstre), Sanzida Rahman Lupa, Binisha Thapa og Israt Jahan Efa. De er blandt de 195 unge, som allerede er begyndt på den nye uddannelse på IBA. Hertil kommer 61 andre, som også er optaget, men endnu venter på at få deres visum godkendt.