Business Kolding har gennem den seneste tid afholdt en lang række webinarer – og de kommer langt omkring. Både på indhold, men også hvor deltagerne kommer fra – og hvem der deltager

1. maj 2020

I en tid hvor der er flere spørgsmål end svar, har Business Kolding sammen med Kolding Kommune, Medstrøm, IBC, Hansenberg, VUC og AMU valgt at holde en række webinarer, der giver deltagerne ny viden. Lige fra hjælpepakker til content marketing, fra jobsøgning på LinkedIn til opkvalificering af medarbejdere, fra salg til videomarkedsføring.

Deltagerne, der er alt fra ledige til iværksættervirksomheder, små, store og mellemstore virksomheder, kommer fra hele landet. De fleste er fra Kolding-området, men der har været deltagere med fra tæt på 100 forskellige byer. 

Deltagere fra 100 forskellige byer til Business Koldings webinarer.

- Hos Business Kolding er vi stolte af at kunne tiltrække deltagere fra hele landet, forklarer Tanja Marek, der har stået for koordineringen af de mange webinarer. For selv om vi er sat i verden for at servicere virksomheder i Kolding Kommune, ja så står vi også bare i en situation, hvor virksomheder landet over, har brug for sparring og idéer til at nytænke deres virksomheder. Det er god branding af Kolding og vores dygtige konsulentvirksomheder, som er dem, der har leveret indhold til webinarerne.

Webinarerne bliver suppleret med direkte telefonkontakt til virksomhederne i Kolding Kommune, og til dato er godt 600 virksomheder blevet kontaktet af Business Kolding.

To af webinarerne har været afholdt i samarbejde med Medstrøm, et EU-finansieret projekt, der afholder iværksætterforløb for især kreative iværksættere. Det har, som man også kan se på kortet, afstedkommet en del deltagere fra Fyn og Sydjylland, som er det område, som projektet Medstrøm primært har deltagere fra.

Vi kan også se, at der er flere deltagere, der har deltaget på flere af webinarerne. Vi har snakket med Bo Schorling fra Aktiv Fokus og Anja Duve Baumann fra Ledon A/S, om deres baggrund for at deltage og hørt, hvad de har fået ud af det:

- Jeg fik webinarerne anbefalet og var inde og kigge på indholdet, og fik en klar fornemmelse af, at der var en god sammenhæng mellem emnerne, og at der var mulighed for at få tilført ny viden og inspiration, forklarer Bo Schorling fra Kolding-virksomheden Aktiv Fokus. Jeg synes, at flere af webinarerne har givet mig gode aha oplevelser og inspiration til at gøre noget nyt.

Anja Duve Baumann, der er fritstillet intern sælger fra Ledon A/S pga. Corona, fortæller:

- Jeg vil gerne holde mig opdateret og tilegne mig ny viden, som jeg kan bruge i et nyt salgsjob. Derfor er det interessant for mig, at deltage i webinarer, nu vi ikke kan afholde traditionelle kurser og de fleste må arbejde hjemmefra.

- Jeg kan anbefale on-line kurser hos Business Kolding, som på en super måde finder emner, der henvender sig til detailhandel, B2B og meget andet. De kurser jeg har deltaget i, har været: "Optimér dit salg", "Find dit næste job med LinkedIn" og "Skab sammenhæng mellem salg og marketing".

På kurserne har jeg fået kendskab til nye tilgange til salget, og hvordan jeg forbedrer min LinkedIn profil og skaber et større og bedre netværk. Business Kolding har en tydelig position, er gode til at markedsføre sig og bruger dygtige undervisere. Jeg skal helt sikkert holde øje med, hvilke webinarer de afholder fremover, og deltage i det, som er relevant for mig, indtil drømmejobbet dukker op.

Vil du også opdatere din viden, så findes der en lang række muligheder for at deltage i webinarer arrangeret af Business Kolding og flere af vores samarbejdspartnere.