Hvis du har deltaget i Business Koldings aktiviteter for iværksættere de sidste par år, har du sikkert stiftet bekendtskab med ord som Medstrøm, Tankestrøm, Power Up, Strømstyrke, Højspænding, og VekselWirk.

10. maj 2021

Begreber som mest af alt henleder tanken på elektriske ladninger, men nej, ikke i dette tilfælde. Vi har nemlig fyret godt op under den kreative energi i stedet, og resultatet kan du se i nedenstående publikationer.

En af Business Koldings mange opgaver er at søge eksempelvis nationale puljer og EU-midler til at skabe projekter og aktiviteter, der understøtter erhvervslivets udvikling i Kolding kommune. Ud over de ovennævnte projekter for kreative iværksættere omfatter det også projekter med fokus på specifikke teknologier, brancher, arbejdskraft, grænseoverskridende samarbejde eller noget helt andet, der kan gøre en positiv forskel for udviklingen af vores lokale erhvervsliv.

Medstrøm og VekselWirk har gennem en årrække bidraget til, at iværksættere og kreative har fået mulighed for at udvikle deres idéer og forme deres virksomheder sammen med andre ligesindede samt engagerede og kompetente sparringspartnere -  i til tider grænseoverskridende rammer i alle betydninger. Men alt godt har en ende, og vi må derfor sige farvel til både Medstrøm og VekselWirk, og tak for de muligheder som disse projekter medførte. Erfaringerne fra projekterne bliver ført videre i nye samarbejder og projekter, bl.a. det nye nationale projekt Iværksætterdanmark.

Fremtiden byder ikke kun på projekter til gavn for iværksættere. Business Kolding bistår bl.a. SDU i et større forskningsprojekt omhandlende SMV’ers krisestrategier samt effekter heraf, med udgangspunkt i erfaringerne de har gjort sig under covid-19 krisen. Projektet løber til udgangen af 2022 og resultaterne kan du allerede læse om i denne uges nyheds- og arrangementsmail.

Hos Business Kolding vil vi fortsat have fokus på at søge og tiltrække støtte til at supplere den kommunale erhvervsudvikling, for at kunne tilbyde nye muligheder, adgang til mere viden og rammer for frugtbart samarbejde - inden for, såvel som udover kommunegrænsen -  for både nye og etablerede virksomheder.

Læs og download publikationerne herunder...

 

MEDSTRØM - Fem års erfaringer med kreativitet & iværksætteri

VekselWirk - Creative Impact 2017-2021