Et socialøkonomisk partnerskab er et lokalt virksomhedssamarbejde. Du kan blive meget klogere på, om det er noget for dig ved et arrangement d. 7. juni - eller du kan tage fat i Jakob Thoftdall Westphall hos Business Kolding for at få en snak om mulighederne.

24. maj 2022

Typisk er et socialøkonomisk partnerskab et samarbejde mellem en socialøkonomisk virksomhed og en virksomhed, der ønsker at tage et socialt ansvar. Et succesfuldt partnerskab kan skabe stor værdi og kan være med til at styrke både drift og omsætningen for begge partner. Et socialøkonomisk samarbejde kan yderligere være med til at skabe beskæftigelse til mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet.

Du kan komme med til et inspirerende oplæg d. 7. juni, når Kolding Kommune, Rummelig GenstartKooperationen og Sociale Entreprenører i Danmark åbner dørene til Posthuset i Kolding. Her får du en spændende rundvisning, og mulighed for at høre om forskellige danske eksempler på socialøkonomiske samarbejder, når personerne bag fortæller de spændende historier.

En af dem du kan møde er Anette Møller Therkelsen fra Kolding, der gennem de sidste par år har stået bag den socialøkonomiske virksomhed Multifoods, hvor en håndfuld nydanske kvinder er gået i køkkenet for at lave eksotiske specialiteter, bl.a. de lækreste sambusaer (De kan absolut anbefales). Sambusa er en somalisk og arabisk specialitet, trekantede friturestegte dejpakker med forskelligt fyld, som bliver håndlavet med hovedsagelig økologiske råvarer og efter egne opskrifter.

Du kan også møde Huset Venture, der har afdelinger i Kolding, Aarhus, Ringkøbing og København. De gør en forskel – både for mennesker og miljøet. Huset Venture Kolding opstod i 2017 i tæt samarbejde med Kolding Kommune. I starten blev der sat fokus på genbrug og upcycling af tøj fra genbrugsstationer, men siden har konceptet ændret sig, så der nu er fokus på at lave egne designprodukter ud fra forskellige genbrugsmaterialer som glas, metal, træ og stof. Samtidig tilbyder de også at løse en række opgaver for andre virksomheder inden for pakning, montage og lettere produktion.

Hvad er et socialøkonomisk partnerskab?

I projektet Rummelig Genstart forstår vi et socialøkonomisk partnerskab som et kommercielt virksomhedssamarbejde, der skaber beskæftigelse til mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet. 

Typisk vil samarbejdet være mellem en socialøkonomisk virksomhed og en virksomhed, der ønsker at tage et socialt ansvar. Men kommunen og andre aktører kan også spille en rolle. 

Et socialøkonomisk partnerskab har en social og en økonomisk bundlinje, men kan også involvere fx en miljømæssigt bundlinje i form af genanvendelse af materialer e. lign.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet her:

Vil du vide mere om det socialøkonomiske fællesskab, så er du velkommen til at kontakte Jakob

Tel +45 4012 3239
jtw@businesskolding.dk
Forretningsudvikler

Jakob Th. Westphall