Bestyrelserne i Kolding Turistforening, Kolding Handelsråd og Foreningen Business Kolding er klar til at gå sammen i en ny og styrket erhvervsforening for virksomheder i hele Kolding Kommune.

14. august 2019

Den nye forening fortsætter under navnet Foreningen Business Kolding, og den bliver en virkelighed fra årsskiftet, såfremt fusionen godkendes på foreningernes ekstraordinære generalforsamlinger.

”Vi vil samle Koldings Erhvervsliv i én stor forening. Vejen til bæredygtig vækst og udvikling i Kolding går gennem det forpligtende samarbejde mellem erhvervslivet og Kolding Kommune, og for at styrke dette, vil vi samle tre erhvervsforeninger i én. Vi står stærkere sammen, end hver for sig,” siger Pierre Legarth, formand for Foreningen Business Kolding.

De tre foreninger har længe haft et tæt samarbejde, og alle er repræsenteret i Fonden Business Koldings Advisory Board, som arbejder med generel erhvervsfremme i Kolding Kommune. En landsdækkende reform af hele erhvervsfremmesystemet har aktualiseret behovet for et tættere samarbejde, så virksomhederne i Kolding kan tale med en samlet stemme.

”Turismeindsatsen konsolideres kraftigt i disse år, i færre og større destinationsselskaber. Hvis vi skal holde fast i vores indflydelse, har vi også brug for et tættere samarbejde med resten af erhvervslivet,” siger Heidi Kjær, hoteldirektør for Scandic Kolding og formand for Turistforeningen.

Digitaliseringen af erhvervslivet nedbryder i disse år brancheskel, og der er mere som samler end skiller brancherne ad. Men i den nye forening vil der være et særligt fokus på turismeerhvervet og detailhandelen, som er brancher med særlige udfordringer og muligheder.

”Kolding er Jyllands største og Danmarks fjerdestørste handelsby. Det er en position, som vi er stolte af og en styrke vi skal holde fast i. Vi tror på, at det bedst kan understøttes i en ny fælles erhvervsforening, ” siger Gitte Lindbo, centerchef i Kolding storcenter og formand for Kolding Handelsråd.

Der afholdes ekstraordinære generalforsamlinger i de tre erhvervsforeninger, hvor forslaget til en fusion behandles. Der foreløbig indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Kolding Turistforening den 5. september, og i Kolding Handelsråd den 12. september, og forslag til nye vedtægter samt ny kontingentstruktur er sendt til medlemmerne i de to foreninger.

Den nye kontingentstruktur vil følge Foreningens Business Koldings kontingentstruktur, med den tilføjelse, at der åbnes for et nyt og billigere medlemskab for de helt små virksomheder med 1-2 medarbejdere.

Forslag til ny kontingentstruktur i en ny Foreningen Business Kolding.

Kontingenter 2020

1-2 medarbejdere kr. 950 + moms

3-5 medarbejdere kr. 2050 + moms

6-10 medarbejdere kr. 2.950 + moms

11-25 medarbejdere kr. 4.300 + moms

26-50 medarbejdere kr. 5.300 + moms

50-100 medarbejdere kr. 7.150 + moms

> 100 medarbejdere kr. 13.250 + moms

 

Foreningen Business Kolding
Foreningens virke kan spores tilbage til 1942, hvor en forening til fremme af erhvervene blev dannet. I dag har foreningen mere end 500 medlemmer, og afholder flere gange årligt store arrangementer. Det var Foreningen Business Kolding, som arrangerede præsident Barack Obamas besøg i Kolding i 2018.

Kolding Handelsråd
Kolding Handelsråd blev etableret i 1988 for at styrke samarbejdet mellem det kommende Kolding Storcenter og City. I forbindelse med kommunalreformen I 2017 blev de øvrige handelscentre i Kolding Kommune også medlemmer i Kolding Handelsråd, der har godt 300 medlemmer.

Kolding Turistforening
Kolding Turistforening blev etableret i 1895. I forbindelse med kommunalreformen i 2007 gik foreningen sammen med turistforeningerne i Vamdrup, Lunderskov og Christiansfeld. Kolding Turistforening har 130 medlemmer 

For yderligere information:

Tel +45 9137 3119
mbh@businesskolding.dk
Adm. direktør

Morten Bjørn Hansen