Mediator er et konsulenthus, der hjælper virksomheder med at håndtere kemi, miljø, ansvarlighed og sikkerhed. Med en stab af 19 højt specialiserede eksperter tilbyder de skræddersyede løsninger, der skaber tryghed, sikrer compliance og frigør ressourcer for deres kunder.

20. september 2024
Tanja Marek

Ifølge Jens Haugaard, direktør og Civilingeniør med speciale i kemi, er virksomhedens overordnede mål at sikre, at kundernes produktion og produkter er sikre, før de når mennesker og miljø.

“Vi arbejder for at give vores kunder den nødvendige viden og værktøjer, så de kan navigere i kompleks lovgivning og sikre, at deres produkter overholder alle relevante regler.”

Jens Haugaard, Mediator

- Vi arbejder for at give vores kunder den nødvendige viden og værktøjer, så de kan navigere i kompleks lovgivning og sikre, at deres produkter overholder alle relevante regler, forklarer Jens Haugaard.

Høj faglighed og ansvarlighed
Mediator rådgiver over 800 virksomheder, og mere end 40 % af omsætningen kommer fra abonnementsbaserede løsninger. Denne model giver kunderne løbende adgang til viden om lovgivning, sikkerhedsrådgivning og praktisk hjælp med dokumentation som sikkerhedsdatablade og kemisk arbejdspladsvurdering (APV).

De hjælper virksomheder med at få deres produkter på markedet og sikre, at de lever op til alle lovkrav – uanset om det handler om at skabe overblik over komplekse kemiske processer eller at sikre sporbarhed og sikkerhed.

- Vores konsulenter arbejder tæt sammen med kunderne for at finde løsninger, der passer til deres behov, forklarer Jens. Vi ønsker at være kendt for vores ordentlighed og ansvarlighed, hvilket afspejles i vores arbejde med Code of Conduct. Det er vigtigt for os at være en pålidelig partner, der skaber tillid.

Skalering og digitalisering
Mediator er blevet opkøbt af Certania, en global aktør inden for test, inspektion og certificering. Denne fusion har givet Mediator adgang til nye ressourcer og et større fagligt netværk, men det er stadig Jens Haugaard, der som direktør tegner virksomheden.

“Selvom vi nu er en del af en større organisation, bevarer vi vores nærvær og kundetilpassede løsninger.”

Jens Haugaard, Mediator

- Selvom vi nu er en del af en større organisation, bevarer vi vores nærvær og kundetilpassede løsninger, fortsætter Jens. Vi har også intensiveret vores brug af digital markedsføring til at skabe leads og udviklet vores rådgiverdatabase for at optimere opgaveløsningen.

Det er ikke første gang Jens sælger en virksomhed. Allerede under studierne startede han og to skolekammerater virksomhed og nåede allerede det første år en omsætning på kr. 742.000. Siden solgte han i 2007 virksomheden til en stor global spiller indenfor certificering og test

At han to gange har haft succes med at bygge en virksomhed op, som andre gerne vil købe, skyldes hans store faglighed – og ikke mindst kommercielle forståelse. Han er meget fokuseret på data, så man kan drive og optimere forretningen der ud fra.
Jens Haugaard understreger:

- Alle virksomheder bør være klar til salg i morgen – og det kræver struktur og data. Én statistik er bedre end to holdninger, når man skal optimere en forretning.

Fokus på bæredygtighed og compliance
Mediator er dybt engageret i bæredygtighed og verdensmålene, både i deres egen forretning og hos kunderne. De hjælper kunderne med at sikre, at deres processer er lovlige og bæredygtige, selv når de genbruger materialer.

- Vi skal huske, at kemi er overalt, understreger Jens Haugaard. Selv når man genbruger materiale, gælder lovgivningen stadig. Vores opgave er at hjælpe virksomheder med at forstå og navigere i disse krav, så de kan være sikre på, at deres produkter lever op til loven.

Stærke kunderelationer er vigtige
Mediator har formået at opbygge langvarige relationer til flere af deres kunder, heriblandt Farve- og-Lakproducenten Nowocoat og bilkoncernen Semler. Jens Haugaard fortæller om samarbejdet med Nowocoat, at de har været med fra virksomhedens begyndelse til i dag, hvor de har mange forskellige produkter på markedet:

“Vi har hjulpet Nowocoat med certificeringer, sikkerhedsdatablade, tests og en masse andet gennem hele deres rejse.”

Jens Haugaard, Mediator

- Vi har hjulpet Nowocoat med certificeringer, sikkerhedsdatablade, tests og en masse andet gennem hele deres rejse. Det er et godt eksempel på, hvordan vi kan følge en virksomhed fra opstart til international succes.

Et andet stærkt partnerskab er med Semler, som er en af Danmarks største bilimportører, hvor Mediator bistår med al kemi vejledning og senest sikkerhedsrådgivning af farligt gods, herunder undervisning af flere hundrede reservedelsfolk i håndtering af bl.a. el-bils batterier.

- Det er en spændende udfordring at arbejde med så forskellige brancher som Farve- og Lak og bilindustri, men vores brede ekspertise gør, at vi kan levere skræddersyede løsninger til begge sektorer.

Klar til fremtiden
Med fokus på ansvarlighed, tryghed og balance i både arbejdsmiljø og kundetilgang fortsætter Mediator med at vokse.

- Vi er ikke kun en virksomhed, der leverer løsninger – vi er en partner, der arbejder for at skabe værdi og tryghed for vores kunder. Vores stærke netværk og ekspertise sætter os i stand til at tage ansvar og sikre, at vores kunder er rustet til fremtiden, afslutter Jens.

Med en støt stigende omsætning og et stigende antal abonnementsløsninger, er Mediator godt på vej mod en endnu større fremtid – både nationalt og internationalt.