Skovrejsning kan både gavne klima, biodiversitet og beskytte grundvandet. Samtidig har skove en stor positiv visuel betydning for landskabet, rummer stor rekreativ værdi og fremmer fysisk og mental trivsel. At plante nye skove er derfor én af de indsatser i Kolding Kommunes nye erhvervspolitik, der skal bidrage til den bæredygtige omstilling.

13. september 2024

Vær med til at plante ny skov i Vonsild
Kolding Kommune og Business Kolding har indgået et samarbejde med Growing Trees Network Foundation om at plante en ny skov i Vonsild og vi inviterer nu virksomhederne med i partnerskabet.

Styrk din ESG-profil
Ved at støtte projektet og købe træer i den nye folkeskov kan du som virksomhed styrke din ESG-profil og CSR-agenda:

Biodiversitet: Især skove med mange forskellige hjemmehørende træarter har en effekt på biodiversiteten som bolig for et væld af forskellige fugle-, dyre- insekt- og svampearter. I Vonsild Folkeskov bliver der plantet 24 forskellige slags træer udvalgt til at skabe høj naturværdi
og du er med til at støtte og bidrage til lokal naturudvikling.

Klima: Træer lagrer CO2 og modvirker global opvarmning. En gennemsnitlig hektar skov kan med tiden optage 11 tons CO2 årligt. Vonsild Folkeskov, der får 2 hektar skov, vil dermed potentielt kunne lagre knap 22 tons CO2 årligt. Som træsponsor modtager du et certifikat fra Growing Trees Network Foundation, der fortæller, hvor mange træer din virksomhed har sponseret og som kan bruges til profilering af virksomhedens grønne tiltag. OBS: Selve CO2-optaget indgår i Kolding Kommunes CO2-regnskab.

Trivsel og herlighedsværdi: Området, hvor Vonsild Folkeskov skal ligge, er et dyrket landbrugsareal, der omdannes til en lille oase midt i landskabet sammen med den eksisterende mose. Der bliver offentlig adgang til skoven i form af anlagte stier og der bliver plads til at bygge en naturlegeplads på sigt.

Fællesskab: Som sponsor håber vi, at du vil invitere dine medarbejdere og deres familie med til officiel indvielse af skoven den 4. november kl. 15.30-17.00, hvor der blandt andet bliver mulighed for at plante nogle af de træer, som virksomheden har sponseret. Program for indvielsen følger, men reservér allerede nu datoen.

Branding: Du kan bruge sponsoratet i din branding- og kommunikationsindsats.

Hvad koster det?
Sammen med vores partner Growing Trees Network er der fastsat en pris per træ: 16,00 DKK + moms.
1 hektar = 4000 træer

Hvordan bliver du sponsor
Kontakt Lars Heiselberg Vang Jensen fra Growing Trees Network på Mobil 4015 3594 for at høre nærmere om mulighederne. Deadline for at tilmelde sig som sponsor er den 30. oktober.

Om Vonsild Folkeskov

Skoven fylder ca. 3 hektar, hvoraf vi tilplanter ca. 2 hektar.
Det svarer til ca. 8.000 træer.

Området ligger mellem Vonsildvej, Bomhusvej og et helt nyetableret boligområde. Arealet, hvor den nye skov skal ligge, ejes af Kolding Kommune og har i mange år været bortforpagtet som landbrugsjord.