Hver måned året ud skriver direktør for Business Kolding klumme i Ugeavisen.

24. januar 2017

Virksomheder etablerer sig i Kolding Kommune i en lind strøm. Faktisk har vi i 2015 og 2016 kunnet annoncere tilflytninger med tilsammen mere end 1000 nye arbejdspladser med YouSee, Gram Equipment, SE/Stofa, Vega Salmon og DeLaval som nogle af de større eksempler. De tilflyttende virksomheder angiver geografisk placering, positivt erhvervsmiljø og stærkt uddannelsesmiljø som de primære årsager til valget af Kolding Kommune som placering.

Iværksætteri har stor strategisk fokus og der skabes årligt ca. 450 nye job i nystartede virksomheder. Et tal der har potentiale til at blive endnu større med en intensiv sammenhængende iværksætterindsats lige fra Folkeskolen til vækst-iværksættere.

Samlet set har 2016 betydet mellem 500-800 ekstra arbejdspladser, og da 2015 også gav vækst er vi godt på vej ift. målsætningen på 3000.

Business Kolding og en helt række andre aktører har gjort hvad vi kunne for at spille erhvervslivet så gode som muligt, men det er først og fremmest de i alt ca. 50.000 ansatte i Kolding Kommunes virksomheder, som skal have æren af den positive udvikling. Det er virkelig godt gået, og jeg håber, at man husker at fejre succeserne derude.

At fejre succes giver vi også plads til, når Business Kolding den 23. februar afholder Awardshow 2017 med kåring af Årets Virksomhed, Iværksætter, Turistvirksomheder og Året Initiativpris. Ta´ dine kollegaer og chef med – og brug anledningen til en kort pause i arbejdet og en fejring inden arbejdet fortsætter.

Et erhvervsliv i god form skaber arbejdspladser og fundamentet for en den kommunale velfærd. Derfor er ”3000 ekstra arbejdspladser” det overordnede mål i Erhvervsstrategi 2022. Vi skal sikre optimale rammevilkår og god hjælp til virksomhederne. De rigtige helte er medarbejderne og ledelserne i virksomhederne, som får det til at ske.

Nye arbejdspladser kan komme fra 3 ”kilder”: Vækst i de eksisterende virksomheder, tilflytning af virksomheder andre steder fra og iværksætteri i form af nye virksomheder. Og 2016 var succesfuldt på alle 3 parametre.

De eksisterende virksomheder er generelt i god form og udtrykte bl.a. i en konjunkturanalyse i 2. halvår 2016 meget positive forventninger. Hele 62% udtrykte forventning om større omsætning i de kommende 6 måneder, 33% flere investeringer og 33% flere ansatte.


Du ønskes et rigtigt godt 2017!

Kommenter gerne på www.businesskolding.dk/debat