Da GreenTec blev grundlagt tilbage i 1979, var det med salg og reparation af traktorer, mejetærskere og brugte biler. I dag er GreenTec en innovativ danskejet virksomhed, der producerer og leverer maskiner til pleje af grønne områder – hovedsageligt til græs-, hæk- eller hegnsklipning.

19. november 2021

Er du landmand, entreprenør, anlægsgartner eller fra det kommunale segment, ja så har du måske allerede stiftet bekendtskab med GreenTec, der via deres forhandlernetværk leverer maskiner til hele verden. De tilbyder et stort udvalg af hydrauliske redskaber til hegnsklipning, rabatklipning, hækkeklipning, kantklipning, grøfterensning, osv., og redskaberne kan nemt monteres på traktorer, gravemaskiner og læssemaskiner.

“GreenTec er 100% dansk – dansk ejet, dansk produktion, fortrinsvis danske leverandører, og gerne fra lokalområdet, og så har vi ganske få leverandører, hvilket var en stor fordel under corona-nedlukningen.”

John Christensen, GreenTec

- GreenTec er 100% dansk – dansk ejet, dansk produktion, fortrinsvis danske leverandører, og gerne fra lokalområdet, og så har vi ganske få leverandører, hvilket var en stor fordel under corona-nedlukningen, fortæller John Christensen, medejer og ansvarlig for produktudvikling hos GreenTec.

John Christensen blev ansat som sælger i virksomheden i 1983, og købte sig ind i virksomheden i 1990. Siden da har han været med til at styre virksomheden gennem en rivende udvikling.

- I alle de år, jeg har været med, har det været vigtigt for mig at tænke udvikling, forklarer John. I starten af året mødtes jeg med Lars Bo Frederiksen fra Business Kolding. Her fik jeg virkelig øjnene op for, hvad det er vi kan – og hvad vi har brug for hjælp til. I en travl hverdag når man ikke altid at stoppe op, og tænke over hvad man har brug for.

“Det var først da jeg blev skubbet lidt ud af min comfort-zone, at jeg virkelig fik øjnene op. Lars Bo fik os sat i kontakt med Force Technology, og så kom der gang i udviklingen.”

John Christensen, GreenTec

- Det var først da jeg blev skubbet lidt ud af min comfort-zone, at jeg virkelig fik øjnene op, fortsætter John. Lars Bo fik os sat i kontakt med Force Technology, og så kom der gang i udviklingen. Susanne Damgaard fra Force Technology har fulgt os tæt, og det har været et super godt forløb indtil videre.

Sammen med Force har GreenTec undersøgt mulighederne for at deltage i nogle forløb, der giver mulighed for udvikling og vækst. De søgte – og fik godkendt - et Servitize forløb, der senere har ledt til at søge en InnoBoster. Servitize forløbet er de på vej til at afslutte, og her har fokus været på forebyggende vedligehold, som fører til at kunden får færre nede dage, og reducerede vedligeholdsomkostninger.

John Christensen foran en af GreenTec's maskiner

- I samarbejde med bl. a. Force Technology er vi ligeledes i gang med at anvende teknologier, som vi ikke plejer at bruge, forklarer John. I fremtidens nye produkter fra Greentec tænkes der mere digitalt og miljøbevidst. Vi tager udgangspunkt i, at den grønneste energi er den du ikke bruger, ligesom vi er overbeviste om, at de løsninger vi skal tilbyde fremover, skal være til fordel for både miljøet og kundens økonomi.

“Vi forklarer virksomheden, hvilken vej de bør gå, og så knytter vi gerne nogle projekter til virksomheden. Vi hjælper med at teste produkter, der er under udvikling, men også allerede eksisterende produkter.”

Susanne Damgaard, Force Technology

- De virksomheder vi indgår et samarbejde med, skal selvfølgelig blive ved med at have en god og sund forretning. Vi tager derfor udgangspunkt i den enkelte virksomhed, forklarer Susanne Damgaard fra Force Technology. Vi forklarer virksomheden, hvilken vej de bør gå, og så knytter vi gerne nogle projekter til virksomheden. Vi hjælper med at teste produkter, der er under udvikling, men også allerede eksisterende produkter. Vi kan i virkeligheden gå langt for den enkelte virksomhed.

Susanne har da også hjulpet GreenTec med at udfylde ansøgningsskemaer og lave opfølgning, så John Christensen har kunne koncentrere sig om det han er god til.

- Jeg er virkelig nysgerrig af natur, forklarer John, og så er det vildt fedt, når man efter at have været i gang i 38 år, stadig kan få en rigtig aha-oplevelse – og det får man altså nemmere i samarbejdet med andre. Vi er så taknemmelige for den hjælpe og sparring vi har fået fra Business Kolding og Force Technology.