Industriens uge foregår i uge 44, og i Kolding er der masser af arrangementer. Sammen med Business Kolding sætter tre lokale virksomheder også fokus på industrien som karrierevej.

26. oktober 2017

Der er masser af udfordringer ved at vælge en uddannelse i industrien. Derfor åbner tre lokale virksomheder dørene, hvor de inviterer unge og deres forældre indenfor. De unge skal få øjnene op for de karrieremuligheder, der er i industrien.

”Vi vil gerne have de unge ud og se på de specialer, de kan uddanne sig til i industrien. Der er mange fordomme, men fakta er, at der er masser af spændende jobs”, siger Lars Bo Frederiksen, erhvervskonsulent i Business Kolding.

Hos virksomhederne Tora, LP Kolding og NSM, holder de derfor åbent hus lørdag den 4. november fra kl. 10-14. Her kan de unge møde andre unge, der er i gang med en industriuddannelse, og se hvilke maskiner og krav der er for at komme ind i branchen.

”Vi har brug for unge med et godt hoved. Maskinfaget er ikke kun simpelt gentagende arbejde, men i stor grad avanceret teknologi, robotter og programmering. Så vi har brug for unge, der vil specialisere sig”, siger Lars Evald, ejerleder hos NSM A/S der pt. har 7 lærlinge.

Hos LP Kolding oplever de, at det er svært at få de unge til at interesserer sig for industrien, fordi de ikke kender til de mange muligheder.

”En uddannelse som rustfast klejnsmed er en meget alsidig uddannelse, og der er altid brug for dygtige håndværkere i industrien. Det betyder jo heller ikke, at man nødvendigvis skal være smed hele livet. En lærlingeplads hos os kan jo være springbræt til andre uddannelser som maskinmester, ingeniør eller produktionsteknolog. Man kan også komme ud at rejse og montere mejerianlæg ude i den store verden”, siger Mogens Feldt-Andreasen, ejerleder hos LP Kolding, der producerer specialdesignede rustfrie tanke og procesudstyr.

Ved åbent hus arrangementet kan de unge komme ind og se tingene med egne øjne, og opleve hvilke muligheder der er i industrien. Og virksomhederne håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet.

”Vi vil gerne have dem herud, så de får en indsigt i de spændende jobs, der er. En uddannelse i industrien er en god ballast, og så er der næsten jobgaranti og det er godt lønnet”, siger Jesper W. Jensen, ejerleder hos TORA.

I Industriens uge er der dagligt forskellige arrangementer. Se hele programmet for uge 44 på www.industriensuge.dk.


Yderligere information:
Lars Bo Frederiksen, erhvervskonsulent, Business Kolding – mob: 41 10 41 06