I denne uge har William på 15 år fra 9. klasse på Lyshøjskolen, været i erhvervspraktik hos Business Kolding. I 8. klasse var han i praktik hos Designcykler i Kolding - et praktikophold, der resulterede i et spændende fritidsjob efterfølgende

3. november 2022

Hvordan fandt du din praktikplads hos os og hos Designcykler?
Det var vores UU-vejleder, der viste os praktikportalen i 8. klasse. Jeg satte mig for at finde nogle spændende virksomheder, jeg godt kunne tænke mig at komme i praktik i og her fandt jeg Designcykler. Med Business Kolding var det min far, der havde sagt, at der ligger noget der hedder Business Kolding og at det lød spændende. Jeg satte mig for at undersøge muligheden for at komme i praktik hos jer, så jeg kunne finde ud, hvad I helt præcist lavede. Det har jeg ikke fortrudt.

Hvad tager du med dig fra din praktik hos os?
Jeg har lært en del om handel og om virksomheder – hvordan virksomhederne fungerer, ift. vareindkøb, levering og meget mere. Jeg har også lært om de 17 Verdensmål, og hvordan man arbejder med bæredygtighed.

Hvad er dit bedste råd til kommende praktikanter og deres forældre?
De skal ikke være bange for at spørge forskellige steder og hos forskellige typer virksomheder, og generelt bare tage det som det kommer. En anden ting er, at være i godt humør, åben og nysgerrig på dit praktiksted. Og til alle forældrene; I kan godt hjælpe jeres børn godt på vej, men I skal ikke overtage deres praktikophold – det er deres ikke jeres.

For Business Kolding har det været en stor fornøjelse, at have William i praktik, og han er gået til opgaverne med gåpåmod og nysgerrighed. Sådan William!

Kolding Byråd har besluttet, at alle elever i folkeskolen har ret til en uges erhvervspraktik i 8. og 9. klasse. Tilbuddet skal hjælpe flere unge til, at vælge den rette uddannelse og få øjnene op, for de mange spændende muligheder, der findes.

Business Kolding har udviklet en nem og overskuelig platform (link), så elever og UU-vejledere kan få hjælp med at finde en lokal virksomhed, der tilbyder erhvervspraktik. Som i Williams tilfælde, kan en erhvervspraktik også føre til, at virksomheden får ansat et ungt menneske i fritidsjob, og hvem ved – måske en kommende lærling.

Er du nysgerrig på praktikportalen? Klik på linket her og læs mere: www.businesskolding.dk/erhvervspraktik - måske din virksomhed mangler på kortet?