Tyskland er Danmarks næst største eksportmarked kun knebent overgået af USA og verdens fjerdestørste økonomi. Dette sammenholdt med at Tyskland er et af vor nærmarkeder og potentialet næsten ”uendeligt” for danske virksomheder, er det oplagt at rette blikket mod syd.

14. januar 2022

Nordtyskland har nogle helt klare fordele som eksportmarked for de sydjyske virksomheder. Nordtyskland er under en times kørsel væk, en overskuelig markedsstørrelse, høj købekraft og langt hen af vejen et vækstmarked, fælles kulturbaggrund og ikke mindst en positiv tilgang til danske virksomheder.

I Interregprojektet, Fit4Jobs@WaddenC har Business Kolding – i samarbejde med de øvrige erhvervsråd på begge sider af grænsen - etableret en informationsportal: Business-de-dk.com, til virksomheder, der ønsker mere information om de erhvervsmæssige muligheder i den dansk tyske grænseregion.

Vi forbinder virksomheder
Via informationsportalen Business-de-dk.com kan vi hjælpe dig videre med B2B matchmaking service, hvor du og din virksomhed kan få hjælp til at finde tyske samarbejdspartnere.

Du kan her finde hjælp til:

  • At finde (under)leverandører i nærområdet syd for grænsen
  • At finde samarbejdspartnere
  • At finde afsætningspartnere
  • At finde professionelle konsulenter, der kender konkrete til eksportmulighederne i nærområdet syd for grænsen.

Du har også mulighed for at finde en oversigt over samt læse mere om virksomheder på den tyske side af grænsen, der leder efter danske samarbejdspartnere.

Vi fremmer det dansk – tyske samarbejde ved at formidle informationer og skabe kontakt

Vil du høre mere om dine muligheder for et samarbejde på tværs af grænsen, er du altid velkommen til at kontakte Lars Bo Frederiksen på mail lbf@businesskolding.dk eller på telefon 41104106.

Fakta om Fit4Jobs@WaddenC

Fit4Jobs@WaddenC (F4J) er et dansk – tysk initiativ på tværs af grænsen der i perioden indtil sommeren 2022 vil arbejde for at udvikle et tværgående samarbejde i den dansk – tyske arbejdsmarkedsregion.

Det er målet med initiativet, som Business Esbjerg er deltager i, at den nationale landegrænse ikke længere bør udgøre en begrænsning for at samarbejdet imellem brancher og konkrete virksomheder.

Aktiviteter i projektet:

  • At støtte de lokale erhvervsaktører i Sydjylland og Nordtyskland igennem faglig information, faglige netværk og ikke mindst i forhold til rekruttering af arbejdskraft
  • At etablere kontakt til potentielle arbejdstagere til jobs i grænseregionen.
  • At forbedre synligheden af grænseregionen og dens mange muligheder over for fremtidige arbejdstagere og borgere.
  • At øge mobiliteten blandt studerende og arbejdstagere
  • Medvirke til matchmaking imellem tyske og danske virksomheder
  • Faciliterer business to business møder