Som noget nyt til dette års Efterårsarrangement, så er der indgået en samarbejdsaftale med projekt ”Vejen til Ny Mesterlære”.

18. september 2017

Vejen til Ny Mesterlære” er et nyt udviklingsprojekt, der sætter fokus på Ny Mesterlære – den mest praksisrettede indgang til en erhvervsuddannelse. Bag projektet står UU Kolding og UU Vejen, Kolding og Vejen Jobcenter samt erhvervsskolerne HANSENBERG og IBC, og projektet støttes af Region Syddanmark.

Projektet har fokus på, at få flere unge samt virksomheder til at gøre brug af Ny Mesterlære ordningen. En ordning hvor erhvervsskolernes 20 ugers grundforløb på skolen erstattes af en praktisk oplæring hos mester ude i virksomheden kombineret med enkelte skoleforløb. Denne praktiske tilgang til læring kan være med til at motivere målgruppens unge og give dem en bedre uddannelsesoplevelse, samt give en mester en specialiseret medarbejder, som de kan være med til at forme fra starten.

"I Business Kolding er vi meget glade for at kunne introducere Vejen til Ny Mesterlære som vores samarbejdspartner. Dette er et vigtigt tiltag for erhvervslivet, som i en dugfrisk konjunkturanalyse netop har angivet manglende adgang til kvalificeret arbejdskraft som største vækstbarriere. Vi har brug for at langt flere tager en erhvervsuddannelse, men også at uddannelsernes indhold er tilpasset virksomhedernes virkelighed. Ny Mesterlære kombinerer de to hensyn”, siger adm. direktør i Business Kolding, Tommy Langhoff.

Vil du høre mere om projektet Vejen til Ny Mesterlære, så kan du læse mere her eller se nedenstående video.

Vejen til Ny Mesterlære projektet

Du kan bestille din billet til Efterårsarrangementet her