Elever og lærere fra Kolding Kommunes folkeskoler har et stort ønske om at arbejde med hverdagens udfordringer – og meget gerne udfordringer fra Kommunens virksomheder. Skal de hjælpe dig?

7. februar 2020

På Lyshøjskolen har 5.d i dag arbejdet med entreprenørskab, innovation og designprocesser, da de har udviklet idéer til nye legepladser for Kolding-virksomheden Ledon, der sælger legepladser, blandt andet til skoler.

Eleverne har været igennem en udviklingsproces, hvor de har brugt forskellige værktøjer til at få den gode idé, hvor de derefter har tegnet deres løsningsforslag, for til sidst at lave en prototype, inden de sidst på dagen skulle pitche foran et dommerpanel i bedste Løvens Hule stil.

På billedet er Lucas, Mads og Matthias

”Hvor går tiden hurtigt”, udbryder en af drengene. Det er en af de dage, hvor eleverne arbejder så koncentreret, at de helt glemmer at holde frikvarter. ”Det er sjovt, og man lærer at være kreativ”, ”det er anderledes, og det er fedt at arbejde i grupper”, svarer eleverne, når man spørger, hvad de synes om at arbejde på denne måde.

At løse en opgave for en virksomhed, øger først og fremmest elevernes viden om omverdenen, men de får også i en tidlig alder øjnene op for, hvilke job- og karrieremuligheder der ligger i Kolding. Men det giver helt sikkert også eleven et løft – både fagligt og socialt – og som virksomhed, er du med til at give dem fremtidens kompetencer. Eleverne bliver rustet til at møde fremtiden med gode samarbejdsevner, nysgerrighed og kritisk tænkning.

Kunne du tænke dig, at stille en udfordring til eleverne, eller på anden måde samarbejde med en folkeskole, så kontakt Tanja Marek ved Business Kolding.

For yderligere oplysninger, kontakt

Tel +45 6077 6027
tamar@businesskolding.dk
Erhvervs- og kommunikationskonsulent

Tanja Marek