Det ligner en graviditetstest, men den lille plastikdims, kan på 10 minutter vise, om du er smittet med corona. Det er Kolding-virksomheden Ikon Klub & Erhverv, der som den eneste i området, kan tilbyde salg af den populære Covid-19 spyttest – en testmetode, der gør det nemmere for f.eks. virksomheder at lynteste deres medarbejdere.

4. marts 2021

De har under hele corona-forløbet forhandlet værnemidler som masker og visirer samt masker med logo på. Ikon Klub & Erhverv udbyder nu også, i samarbejde med det danske medicinalfirma United Medical Supply A/S, salg af Covid-19 spyttest. Testen er CE mærket, certificeret i Kina og hele EU, og derfor også godkendt til brug i Danmark. Testen foregår med spyt og en opløsning som rystes i ca. 1 minut, og så er der svar 8-10 min. efter.

Covid-19 spyttest som på 10 minutter kan vise om du er smittet

 - Testen passer rigtig godt ind i vores øvrige sortiment af værnemidler, fortæller Martin Knudsen fra Ikon Klub & Erhverv. Vi synes, det er en unik mulighed for virksomhederne, når de har brug for at lynteste medarbejderne. Testen er meget nøjagtig, og viser svaret med op til 97% sikkerhed.

Testen er en såkaldt antigentest, og fordelen derved er, at de hurtigt kan påvise sygdom.

“Med denne test er der ingen ubehag, ingen kø eller transport til testcenter – den kan tages derhjemme eller på arbejdspladsen.”

Martin Knudsen, Ikon Klub & Erhverv

- Er svaret positivt anbefaler vi, at man derefter får taget en PCR-test, så resultatet også bliver registreret i systemet, forklarer Martin. Men med denne test er der ingen ubehag, ingen kø eller transport til testcenter – den kan tages derhjemme eller på arbejdspladsen. Og så kan den opbevares ved stuetemperatur og har en holdbarhed på to år – og vi bliver jo nok ikke fri for at teste foreløbig.

- Vi håber den kan hjælpe til at skabe større sikkerhed, når medarbejderne igen møder ind på arbejdspladsen, så virksomhederne atter kan holde gang i hjulene og undgå at lukke ned, fortæller Martin. Vi får de første 100.000 test leveret i uge 9, og heraf er de 85.000 allerede solgt.

Hvem er Ikon Klub og Erhverv
Ikon Klub & Erhverv blev stiftet i 2014 og sælger Firmagaver, merchandise, profiltøj, arbejdstøj og sportsbeklædning til klubber og virksomheder. Firmaet blev startet af Martin Knudsen og Kasper Sørensen. I 2018 overtog de Nyform’s B2B Afdeling også kaldet Nyform Direct, hvor også Dan Frederiksen indtræder som medejer af firmaet. I 2020 modtog de Gazelleprisen og flyttede til nyt domicil på Platinvej, og de er nu 7½ ansatte.

- Vi lever af, at levere god service, forklarer Martin. Vi vil gerne opbygge et stor netværk og nogle tætte relationer, og derfor er vi en stor medspiller i Koldings idrætsliv og lokale netværk. Ikon Klub & Erhverv er netop blevet medlem af Foreningen Business Kolding.